Συλλυπητήρια μηνύματα και διερεύνηση συνθηκών για το θάνατο του πυροσβέστη

Στο θέμα του θανάτου εν ώρα υπηρεσίας, 45χρονου πυροσβέστη στο Λιμνοχώρι, αναφέρονται με ανακοινώσεις τους ΝΔ και ΚΚΕ.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο πυροσβέστης βρήκε ακαριαίο θάνατο όταν πάτησε καλώδιο υψηλής τάσης της ΔΕΗ το οποίο είχε ξηλωθεί από τους ισχυρούς ανέμους που πνέουν τις τελευταίες ημέρες.

Ο Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης, Μάξιμος Χαρακόπουλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Δυστυχώς, ένα ακόμη μέλος της οικογένειας του Πυροσβεστικού Σώματος έπεσε την ώρα του καθήκοντος.

Ο Πυρονόμος Σάββας Σάββαρης, που βρήκε τραγικό θάνατο κατά την κατάσβεση φωτιάς στο Λιμνοχώρι Σερρών, προστίθεται στον μακρύ κατάλογο των πυροσβεστών που έφυγαν επιτελώντας με αυτοθυσία την αποστολή τους.

Εκ μέρους της Νέας Δημοκρατίας, εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος και τους συναδέλφους του στο Πυροσβεστικό Σώμα».

Το ΚΚΕ με ανακοίνωσή του αναφέρει ότι: «εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του αδικοχαμένου Αρχιπυροσβέστη από τις Σέρρες.

Ο τραγικός θάνατος ενός ακόμη πυροσβέστη, κατά την άσκηση των καθηκόντων του, ήρθε να προστεθεί στο μακρύ κατάλογο όσων έχασαν τη ζωή τους την ώρα του καθήκοντος. Ο τρόπος, που αυτός επήλθε, καταδεικνύει τη μεγάλη έλλειψη στα μέτρα ασφαλείας, που πρέπει να υπάρχουν κατά την επέμβαση των πυροσβεστών στα επιχειρησιακά συμβάντα.

Το ΚΚΕ απαιτεί από την κυβέρνηση την άμεση διερεύνηση των πραγματικών συνθηκών που επέφεραν τον θάνατο του Αρχιπυροσβέστη και την άμεση λήψη όλων των απαιτούμενων μέτρων, για να μην υπάρξει επανάληψη παρόμοιων τραγικών περιστατικών».

Φωτο αρχείου

Σχετική είδηση: Σιδηρόκαστρο : Σκοτώθηκε πυροσβέστης απο ηλεκτροπληξία

www.ert.gr



Πηγή ert.gr