“Ο πόνος είναι αβάσταχτος, δεν μπορώ να πιστέψω ότι το παιδί μου έχει χαθεί μαζί με τη κοπέλα, ο γιος μου είχε δαιμόνιο με τη δημοσιογραφία και με ρωτούσε για τους σεισμούς, μου έλεγε “πατέρα τι πρέπει να κάνω” και του εξηγούσα, ο Εγκέλαδος τους χτύπησε πισώπλατα ” με αυτά τα λόγια ο πατέρας του 17 χρονου Αρη, Αλέξης Κομνηνός  μιλά στο Tlife για το αδόκητο χαμό του παιδιού του που  χάθηκε στο φονικό σεισμό που χτύπησε τη Σάμο πριν από ένα 24ωρο.

Την ώρα που το νησί μετρά τις πληγές του ο τραγικός πατέρας προσπαθεί να σταθεί δυνατός και με αξιοπρέπεια να αντιμετωπίσει το πόνο του από την τραγική απώλεια του γιου του. Μάλιστα μιλά στο Tlife για τη συνάντηση που είχε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μαζί του ο οποίος θέλησε έμπρακτα να δηλώσει τη συμπαράσταση του προς τις οικογένειες των δύο αδικοχαμένων παιδιών.


“Ο πρωθυπουργός μας έδωσε τα συλλυπητήρια του και μάλιστα μας είπε ότι συζητούσαν με τη κόρη του αυτό που συνέβη, ότι ακόμη και η κόρη του θα μπορούσε να βρεθεί στο ίδιο σημείο θέλοντας να δείξει  ότι πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένοι όσον αναφορά τα παιδιά. Στη συνέχεια μας είπε ότι θα κινηθεί με τους συνεργάτες του στην κατεύθυνση με τη βοήθεια ειδικών να έχουμε ψυχολογική στήριξη και εμείς και τα άλλα μας παιδιά”

Ο άτυχος πατέρας ο οποίος είναι δημοσιογράφος που διατηρεί ραδιόφωνο και ιστοσελίδα και μάλιστα μετέδωσε το ρεπορτάζ λίγα λεπτά μετά το χτύπημα του Εγκέλαδου στο νησί για τον ΣΚΑΙ έθεσε στον Κυριάκο Μητσοτάκη το θέμα που όπως είπε ταλανίζει το νησί με τα ετοιμόρροπα παλιά σπίτια και κτίρια.
“Από επιτόπιο ρεπορτάζ που έκανα το σπίτι που έπεσε και από τα χαλάσματα βρήκαν τραγικό θάνατο τα παιδιά μας ήταν 30 χρονια εγκαταλελειμμένο και ετοιμόρροπο. Είχαν προηγηθεί και άλλοι σεισμοί και ήδη είχε τρωθεί. Κάθε μέρα περνάνε απο το σημείο αυτό 400 παιδιά για να πάνε σχολείο καταλαβαίνετε ότι θα μπορούσαν εκτός από τα δικά μας παιδιά να είναι και περισσότερα παιδιά. Το σπίτι αυτό και όλη η γειτονιά είναι μια ωρολογιακή βόμβα”.

Μιλώντας για τον 17 χρονο γιο του και την 15 χρονη Κλαίρη περιγράφει πως τα δύο παιδιά είχαν αναπτύξει μεταξύ τους μία τρυφερή φιλία που βασιζόταν στην εκτίμηση και στην αμοιβαία συμπάθεια και αγνή αγάπη όπως χαρακτηριστικά είπε στο Tlife o πατέρας του αδικοχαμένου μαθητή.
“ήταν δύο παιδιά που έκαναν παρέα τον τελευταίο χρόνο, ήταν μαζί στο σχολείο, υπήρχε αμοιβαία σχέση με συμπάθεια και χημεία μεταξύ τους. Είναι αυτό που λέμε η αγνή αγάπη που έχουν δύο παιδιά στην εφηβεία, μαζί ήταν και στο Λύκειο Ελληνίδων που χορεύανε, ζευγάρι ήταν και εκεί. Μάλιστα όπως μου είπε φίλος πυροσβέστης ο θάνατος τους ήταν ακαριαίος και τους βρήκαν αγκαλιασμένους.

“Ο γιος μου ήταν ένα παιδί γεμάτο ζωή, είχε το δαιμόνιο της δημοσιογραφίας και πολλές φορές με είχε βοηθήσει στο ρεπορτάζ, ψάχνοντας όλες τις πηγές” λέει με λόγια που σπαράζουν ο πατέρας του άτυχου μαθητή. Ο 17 χρονος Άρης αυτό το χαμογελαστό παλικάρι ήταν άριστος παίκτης στο μπάσκετ και άριστος χορευτής μάλιστα όπως λέει ο πατέρας του “είχε το χορό μέσα του”.



Πηγή:tlife.gr