Το  εγχείρημα της επανάστασης υπήρξε τελικά πιο επιτυχημένο από όσο θα φαντάζονταν οι ίδιοι οι επαναστάτες, ο στόχος τους ευοδώθηκε και πιστεύω ότι θα θεωρούσαν τους εαυτούς τους δικαιωμένους, ανέφερε στο Πρώτο Πρόγραμμα και τον Θάνο Σιαφάκα,  ο καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης στο πανεπιστήμιο της Οξφόρδης,  Στάθης Καλύβας.

Ο κ. Καλύβας σημείωσε πως η Ελλάδα, παρά τις δυσκολίες και τα εμπ’οδια είναι σήμερα ένα πλούσιο, δημοκρατικό κράτος, ισότιμο μέλος της μεγαλύτερης συμμαχίας των πιο ανεπτυγμένων δημοκρατιών του κόσμου.

Θα μπορούσαμε να προβάλουμε το 1921 και το 2021 στο 20121;, αναρωτήθηκε ο καθηγητής της Οξφόρδης.

΄Οχι βέβαια, απάντησε, γιατί αυτά που αλλάζουν εκτείνονται πολύ πιο πέρα από τη δυνατότητα του νου μας να τα συλλάβει. Ωστόσο, συνεχίζει ο κ. Καλύβας, η προβολή αυτή θα υπογράμμιζε παράλληλα την ίδια τη μεγάλη φιλοδοξία της αυτοτοποθέτησης στην παγκόσμια πρωτοπορία και θα ανέφερε την πλούσια εμπειρία μας να ξεπερνάμε τις αναπόφευκτες κρίσεις και καταστροφές.

Τα χρόνια που θα ακολουθήσουν θα βασίζονται σε μια διαφορετική αντίληψη του ανθρώπου με τον εαυτό του και τον περίγυρο του , κατέληξε στη συνέντευξη του ο κ. Καλύβας.

www.ertnews.gr



Πηγή ert.gr