Σαρώνει η «Ευριδίκη» – Δεκάδες ΙΧ έπεσαν στο λιμάνι της Σύμης – Έρχεται επιδείνωση (video)

Σε εξέλιξη είναι το νέο κύμα κακοκαιρίας, που πλήττει όλη τη χώρα με έντονα καιρικά φαινόμενα, ισχυρές καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις.

Η «Ευρυδίκη» έχει προκαλέσει τεράστια προβλήματα στη Σύμη όπου δεν υπάρχει ρεύμα και δεκάδες ΙΧ αυτοκίνητα ( συνολικά σαράντα, είπε ο δήμαρχος Σύμης στο ΑΜΠΕ Λευτέρης Παπακολοδούκας) παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά και έπεσαν στο λιμάνι της Σύμης, και σε άλλα σημεία του νησιού, σε πολλά σημεία του οδικού δικτύου στην Αργολίδα, όπου δρόμοι πλημμύρισαν από την καταρρακτώδη βροχή. Στην Αθήνα έντονα είναι τα φαινόμενα καθώς από το πρωί ισχυρές καταιγίδες πλήττουν το Λεκανοπέδιο, ενώ ακραία καιρικά έπληξαν την Κέρκυρα, προκαλώντας το θάνατο ενός ανθρώπου αλλά και μεγάλη καταστροφή στους οικισμούς, ιδιαίτερα στη Λευκίμμη.

Σφοδρά καιρικά φαινόμενα πλήττουν την Σύμη

Δεκάδες ΙΧ αυτοκίνητα έπεσαν στο λιμάνι της Σύμης, όταν παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που επικράτησαν για τρεις ώρες στο νησί. Στη Σύμη μεταβαίνει εκτάκτως ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριος Σαντορινιός, προκειμένου να συντονίσει το έργο προσωρινής αποκατάστασης των ζημιών.

Όπως είπε ο κ. Σαντορινιός με πλωτό του λιμενικού μεταφέρονται από την Κάλυμνο βατραχάνθρωποι του λιμενικού σώματος προκειμένου να ερευνήσουν αν υπάρχει μέσα στα αυτοκίνητα κάποιο εγκλωβισμένο άτομο. Ο κ. Σαντορινιός είπε ακόμη ότι μηχανήματα του στρατού από τη Ρόδο αναμένεται να μεταφερθούν αύριο με το πλοίο της γραμμής στη Σύμη προκειμένου να συνδράμουν στα έργα αποκατάστασης μετά τις μεγάλες ζημιές που προκάλεσαν τα έντονα καιρικά φαινόμενα στο νησί.

Νωρίτερα, το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο blue star paros, δεν μπόρεσε να προσεγγίσει στο λιμάνι λόγω των κακών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στη θαλάσσια περιοχή. Το πλοίο συνέχισε το δρομολόγιό του για το λιμάνι της Ρόδου.

Άνοιξαν οι ουρανοί στην Αττική

Η πυροσβεστική δέχτηκε περισσότερες από 10 κλήσεις για κοπές δέντρων, ενώ λόγω ολισθηρότητας έγιναν πολλές μικροσυγκρούσεις οχημάτων χωρίς σοβαρούς τραυματισμούς.

Από νωρίς σημειώθηκαν έντονα προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων στην Κηφισίας, στην Μεσογείων αλλά και στην Αθηνών- Λαμίας στο ύψος της Νέας Φιλαδέλφειας.

Καταγραφή ζημιών στη νότια Κέρκυρα

Τις πληγές της μετρά η Λευκίμμη μετά την σφοδρή κακοκαιρία που έπληξε τη νότια πλευρά του νησιού της Κέρκυρας, όπου ξεκίνησε η καταγραφή των ζημιών. Οι δυνατοί άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή κατάφεραν να ξεριζώσουν δέντρα, να παρασύρουν κεραμίδια από τις στέγες των σπιτιών, αλλά και να μετακινήσουν βαριές μαρμάρινες πλάκες από το νεκροταφείο της Λευκίμμης.

Πολλές από τις περιοχές στη νότια Κέρκυρα έμειναν το τελευταίο 24ωρο χωρίς ρεύμα, ενώ το συνεργείο της ΔΕΔΔΗΕ καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την αποκατάσταση των βλαβών. Οι κάτοικοι ζητούν από την πολιτεία και την τοπική αυτοδιοίκηση οικονομική βοήθεια για την αποκατάσταση των φθορών. Την ίδια ώρα, συγκλονισμένοι είναι οι κάτοικοι από την απώλεια ενός άνδρα που παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά, στην περιοχή Σάντα Μπάρμπαρα του Περιβολίου.

Πλημμύρες και καταστροφές στην Αργολίδα

Βροχές και καταιγίδες έπληξαν από το βράδυ της Κυριακής την Αργολίδα, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν οι δρόμοι και να δημιουργηθούν τεράστια προβλήματα στην κυκλοφορία των αυτοκίνητων.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι περιοχές: Πευκάκια  Αγία Τριάδα, Αργολικό, Παναρίτης, Νέα Τίρυνθα και  Άγιος Αδριανός.

Δρόμοι πλημμύρισαν και έγιναν απροσπέλαστοι για πεζούς και αυτοκίνητα, ενώ αυλές σπιτιών έχουν καλυφθεί από λασπόνερα.

Κοντά στο στρατόπεδο Ναυπλίου το ρέμα της περιοχής φούσκωσε με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν προβλήματα στην διέλευση των οχημάτων. Ζημιές σημειώθηκαν και σε καλλιέργειες εσπεριδοειδών.

Επιδείνωση του καιρού

Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές στα κεντρικά και νότια και πιθανόν το ΒΑ Αιγαίο, την Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και αργά τη νύχτα το βόρειο Ιόνιο και κυρίως στην Κέρκυρα αναμένονται σήμερα Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2017.

Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιάδες 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.

Πηγή:ΕΡΤ/Ρεπορτάζ: Ζώης Κακκαβάς,Γιάννης Ανδριώτης Βασιλική Γκόρου, ΕΜΥ

Σχετική είδηση:Σοβαρή επιδείνωση του καιρού τις επόμενες ημέρες (video)


Δείτε εδώ: Σαρώνει η «Ευριδίκη» – Δεκάδες ΙΧ έπεσαν στο λιμάνι της Σύμης – Έρχεται επιδείνωση (video)