H παρουσιάστρια της Αθλητικής Κυριακής Έλενα Μπουζαλά ξάφνιασε, πριν από λίγες μέρες, όταν στην αρχή της εκπομπής, θέλοντας να στείλει ένα μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού, αποκάλυψε πως και εκείνη νόσησε από την ασθένεια και χάρη στην έγκαιρη διάγνωση ξεπέρασε τον κίνδυνο για τη ζωή της.

Η Έλενα Μπουζαλά μίλησε στη Ρομίνα Ξύδα και στην εφημερίδα Πρώτο Θέμα για τη ζωή της , εξήγησε πώς άρχισε να ασχολείται με την αθλητική δημοσιογραφία και στη συνέχεια σε μία εκ βαθέων εξομολόγηση μίλησε για την περιπέτεια της υγείας της με τον καρκίνο του μαστού.

Πριν από τρία χρόνια, το 2017, λίγο μετά την παρουσίαση της Eurovision, σε έναν τακτικό έλεγχο μαστογραφίας, ο γιατρός της όπως ανέφερε η Έλενα Μπουζαλά εντόπισε στο στήθος κάτι ανησυχητικό.

“Πώς ένιωσα όταν ο γιατρός μου ανακοίνωσε ότι ήταν καρκίνος; Σαν να έπαθα λάστιχο…Πρέπει να βγάλουμε το λάστιχο, να βάλουμε καινούριο και να προχωρήσουμε. Δεν έπαθα σοκ, αρνήθηκα κάθε μορφή μοιρολατρίας. Πήγα για επέμβαση, αφαιρώντας, από μέσα μου ακόμη και την παραμικρή υποψία”. Αμέσως αφού υποβλήθηκε στις απαραίτητες εξετάσεις που γίνονται σε προεγχειρητικό πλαίσιο μπήκε στο χειρουργείο και έκανε την επέμβαση, στη συνέχεια την πλαστική για την αποκατάσταση.

Κατά τη διάρκεια της ανάρρωσης όπως περιέγραψε η Έλενα Μπουζαλά έδειξε δύναμη και δέκα μέρες μετά, όπως ανέφερε, χαρακτηριστικά, στη Ρομίνα Ξυδά, επέστρεψε στη δουλειά: “Δέκα μέρες μετά το χειρουργείο αποφάσισα να πάω ξανά στη δουλειά. Τι να έκανα στο σπίτι; Να κοιτάζω το ταβάνι; Ήθελα να συνεχίσω τη ζωή μου, τα ρεπορτάζ, την εκπομπή, όλα όσα αγαπούσα και έπρεπε να κάνω. Δεν ένιωσα την ανάγκη να κάτσω να ξεκουραστώ, δεν είχα κάτι να σκεφτώ. Όχι. Δεν φοβήθηκα το θάνατο, ούτε ως ενδεχόμενο. Ήθελα να κάνω αυτά που έπρεπε να γίνουν και να προχωρήσω μπροστά”


Η παρουσιάστρια της Αθλητικής Κυριακής αναφέρθηκε και στη έμπρακτη στήριξη που είχε από τον σύζυγό της, όλη εκείνη τη δύσκολη και ευαίσθητη περίοδο λέγοντας χαρακτηριστικά: “Προέτρεψα τους άνδρες να μην αφήσουν ποτέ τη γυναίκα τους να περάσει μόνη της, μία τέτοια δοκιμασία και να σταθούν δίπλα, γιατί ο καρκίνος δεν είναι μία γυναικεία υπόθεση και επειδή κανείς άνθρωπος δεν αξίζει να το περάσει, αυτό μόνος. Υπάρχουν η αγωνία, τα ράμματα, η αποκατάσταση, ένας πραγματικός άντρας δεν φεύγει ποτέ. Ο Γιάννης, ο σύζυγός μου με βοήθησε πολύ. Ήταν αισιόδοξος, θετικός, υποστηρικτικός. Ό,τι και αν συμβεί, θα το αντιμετωπίσουμε είναι το μότο του. Ένα μότο που κατάφερε να μετατρέψει σε κοινό σκεπτικό και σε στάση ζωής.”

Η Έλενα Μπουζαλά μιλώντας για τη ψυχολογία της, εκείνη την περίοδο είπε: ”Είναι πολύ σημαντικό όταν σου συμβεί να μην κλάψεις, ούτε να αντιμετωπίσεις τον εαυτό σου, ως ένα ακόμη στατιστικό. Το μήνυμα μου δεν θέλω να έχει τη χροιά “κοίτα τι πάθαμε αλλά να έχουμε την δύναμη να πάμε παρακάτω και θα τα καταφέρουμε.”

Μιλώντας για το στάδιο της ανάρρωσης είπε: ”Σηκώθηκα από το κρεβάτι, δεν άκουσα τα “πρόσεχε ,κάτσε, ξεκουράσου” της μαμάς, έφτιαξα τα μαλλιά μου, έβαψα τα νύχια μου, κανόνισα να πάω γυμναστήριο, διόρθωσα τη διατροφή μου, έβαλα τα πάντα σε μια νέα σειρά, ήταν σαν να ξαναγεννήθηκα. Ούτε το αισθητικό κομμάτι με πείραξε. Και για να το ελαφρύνουμε λίγο, πρέπει να σου πω πως σήμερα έχω καλύτερο στήθος από πριν” συμπλήρωσε, μεταξύ άλλων, στην εκ βαθέων εξομολόγησή της, στη δημοσιογράφο της εφημερίδας “Πρώτο Θέμα”.



Πηγή:tlife.gr