Π. Τζεντιλόνι: Με αξιοποίηση πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης η ελληνική οικονομία θα ανθίσει

Εντυπωσιασμένος από τα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση προκειμένου να αντιμετωπίσει την πανδημία του κορονοϊού δήλωσε ο Επίτροπος της Ε.Ε. για την Οικονομία, Πάολο Τζεντιλόνι, μιλώντας σε διαδικτυακό συνέδριο που διοργάνωσαν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το ΙΟΒΕ την Τετάρτη.

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος εξέφρασε την πεποίθηση ότι με την πλήρη αξιοποίηση των πόρων του ευρωπαϊκού Ταμείου Ανάκαμψης, η ελληνική οικονομία θα ανθίσει και η Ελλάδα θα μπορέσει να παίξει σημαντικό ρόλο στην περιοχή.

Σημείωσε ότι η Κομισιόν δεν προβλέπει ένα δεύτερο γύρο της πανδημίας στην Ευρώπη, όμως τόνισε ότι παραμένει η αβεβαιότητα για την οικονομία της.

Ο κ. Τζεντιλόνι συνεχάρη τις ελληνικές αρχές και ιδιαίτερα τον υπουργό Οικονομικών για την ταχεία λήψη ενός περιεκτικού πακέτου μέτρων για τη στήριξη της οικονομίας, ύψους 10,5% του ΑΕΠ, για το 2020.

Η επόμενη πρόκληση για την Ελλάδα, όπως είπε, είναι μία ευκαιρία να υλοποιήσει μεταρρυθμίσεις για να εξαλείψει τις στενότητες που επηρέασαν για μεγάλο χρονικό διάστημα αρνητικά την παραγωγικότητα και την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας. Πρόσθεσε ότι είναι επίσης μία σημαντική ευκαιρία για να υλοποιήσει επενδύσεις που θα κάνουν την οικονομία πιο καινοτόμο, ανταγωνιστική, δίκαιη και προσανατολισμένη στο μέλλον.

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

www.ert.gr



Πηγή: ert.gr