Προστασία α΄ κατοικίας: 43.000 δανειολήπτες δεν ολοκλήρωσαν τη διαδικασία (video)

Στους 43.000 δανειολήπτες που ξεκίνησαν τη διαδικασία υπαγωγής στην πλατφόρμα για την προστασία της πρώτης κατοικίας χωρίς να την ολοκληρώσουν θα απευθυνθεί η Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους. Στόχος, να ολοκληρωθούν όσο το δυνατόν περισσότερες αιτήσεις έως το τέλος Απριλίου.

Από τους 65.392 δανειολήπτες που μπήκαν στην πλατφόρμα, τουλάχιστον 20.000 δεν δέχτηκαν άρση του τραπεζικού τους απορρήτου, ενώ έχουν υποβληθεί μόλις 3.000 αιτήσεις. «Γιατί κάποιος που δεν έχει λεφτά δεν δέχεται να δώσει συναίνεση; Δεν δέχεται να δώσει συναίνεση γιατί έχει λεφτά. Μα αν έχει λεφτά, γιατί να μην πληρώσει;» σχολίασε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης.

Η προοπτική να αυξηθούν οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας οξύνει από τώρα την πολιτική αντιπαράθεση.

Σφοδρή κριτική στον πρώην υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο άσκησε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, κατηγορώντας τον προκάτοχό του πως «συνηθίζει, όταν αναφέρεται σε δημόσιες δηλώσεις μου, να επιδίδεται μετά μανίας σε κοπτοραπτική».

Σύμφωνα με τον υπουργό, ο κ. Τσακαλώτος «αυτήν την κοπτοραπτική επιχειρεί και με τον σχολιασμό σημερινής συνέντευξής μου. Υποστηρίζει πως δήλωσα ότι «το μάρμαρο της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα το πλήρωσαν οι τράπεζες». Η ακριβής δήλωσή μου είναι: «…ότι οι Τράπεζες φέρουν ευθύνη οι ίδιες, αλλά έχουν πληρώσει και το μάρμαρο της κρίσης της χώρας». Με τη συρρίκνωση των καταθέσεων, ειδικά το 1ο εξάμηνο του 2015.

Όταν ο κ. Σταϊκούρας λέει ότι «το μάρμαρο της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα το πλήρωσαν οι τράπεζες,» ο κόσμος καταλαβαίνει τις προτεραιότητες της νέας κυβέρνησης, απάντησε ο τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ, Ευκλείδης Τσακαλώτος, με ανάρτησή του στο Facebook.

Το ΜΕΡΑ 25 απηύθυνε πρόσκληση για διάλογο σε ΣΥΡΙΖΑ, Κίνημα Αλλαγή και ΚΚΕ για τα κόκκινα δάνεια και την προστασία της πρώτης κατοικίας.

Πηγή:ΕΡΤ

www.ert.gr



Πηγή: ert.gr