Τραμπ

Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε σήμερα ότι οι ΗΠΑ θα μειώσουν σε 25.000 τον αριθμό των στρατιωτών που σταθμεύουν στη Γερμανία.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους ο Τραμπ παραπονέθηκε ότι η Γερμανία δεν δαπανά αρκετά για την ‘Αμυνα, όπως απαιτείται από τη συμμαχία του ΝΑΤΟ. Όπως είπε, έως ότου η Γερμανία δαπανήσει περισσότερα, οι ΗΠΑ θα απομακρύνουν τους στρατιώτες τους.

Δημοσιεύματα πριν από περίπου δέκα μέρες του περιοδικού Der Spiegel και της εφημερίδας Wall Street Journal, ανέφεραν ότι ο Λευκός Οίκος σχεδιάζει να αποσύρει περίπου 9.500 από τους 34.500 στρατιώτες των ΗΠΑ που σταθμεύουν σε αμερικανικές βάσεις επί γερμανικού εδάφους, πιθανότατα ως απάντηση για την άρνηση της Καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ να συμμετάσχει με φυσική παρουσία στην Σύνοδο της G7 που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί αυτόν τον μήνα στις ΗΠΑ.

Ο Τραμπ αναγγέλλει ότι θα υπογράψει αύριο εκτελεστικό διάταγμα για τη μεταρρύθμιση της αστυνομίας

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε επίσης ότι θα υπογράψει ένα εκτελεστικό διάταγμα για τη μεταρρύθμιση της αστυνομίας και θα παραχωρήσει αύριο, Τρίτη, συνέντευξη Τύπου, έπειτα από αρκετές εβδομάδες διαδηλώσεων σε όλη τη χώρα τις οποίες προκάλεσε η δολοφονία του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ από λευκό αστυνομικό στη Μινεάπολη.

Στις δηλώσεις του σε δημοσιογράφους, ο Τραμπ είπε επίσης ότι ο πυροβολισμός από αστυνομικό ενός Αφροαμερικανού στην Ατλάντα ήταν μια τραγική κατάσταση και πολύ δυσάρεστη.

Click4more: Νέα Υόρκη: Χαμός με τον… συνωστισμό σε μπαρ (video)

‘Ενας αστυνομικός αποπέμφθηκε και ο αρχηγός της αστυνομίας παραιτήθηκε μετά τη δολοφονία του Ρεϊσάρντ Μπρουκς από έναν λευκό αστυνομικό στην Ατλάντα την Παρασκευή.

Δεν δημοσιεύτηκαν λεπτομέρειες σχετικά με το εκτελεστικό διάταγμα του Τραμπ για την αστυνομική μεταρρύθμιση. Οι Δημοκρατικοί και οι Ρεπουμπλικάνοι στο Κογκρέσο επεξεργάζονται ξεχωριστές προτάσεις για το θέμα.

Μήνυμα Τραμπ στον Τζον Μπόλτον

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα ότι ο πρώην σύμβουλός του σε θέματα εθνικής ασφάλειας, Τζον Μπόλτον θα παραβιάσει τον νόμο εάν δημοσιευτεί ένα βιβλίο που έχει γράψει ο τελευταίος για την θητεία του στον Λευκό Οίκο.

Ο Τραμπ, μιλώντας στους δημοσιογράφους στο Λευκό Οίκο, είπε ότι οποιαδήποτε συνομιλία με τον Μπόλτον ήταν απόρρητη.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Ουίλιαμ Μπαρ δήλωσε από την πλευρά του ότι ο πρώην σύμβουλος εθνικής ασφάλειας δεν έχει ολοκληρώσει την απαραίτητη διαδικασία για τη δημοσίευση του βιβλίου του και το υπουργείο Δικαιοσύνης προσπαθεί να τον υποχρεώσει να διαγράψει διαβαθμισμένες πληροφορίες.

Click4more: Κορονοϊός: Σχεδόν 8 εκατομμύρια κρούσματα παγκοσμίως και τουλάχιστον 434.214 νεκροί

Το βιβλίο του Μπόλτον “The Room Where It Happened: A White House Memoir” πρόκειται να δημοσιευθεί στις 23 Ιουνίου. Ο εκδοτικός οίκος Simon & Schuster ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι το βιβλίο παρέχει μια εσωτερική καταγραφή της «αντιφατικής, ασυνάρτητης διαδικασίας λήψης αποφάσεων» του Τραμπ.

Το βιβλίο περιγράφει λεπτομερώς τους χειρισμούς του μεγιστάνα προέδρου με την Κίνα, τη Ρωσία, την Ουκρανία, τη Βόρεια Κορέα, το Ιράν, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γαλλία και τη Γερμανία, τόνισε ο εκδότης.

«Αυτό είναι το βιβλίο που ο Ντόναλντ Τραμπ δεν θέλει να διαβάσετε», ανέφερε ο Simon & Schuster.

Ο Τραμπ απέλυσε τον Μπόλτον τον Σεπτέμβριο εν μέσω διαφορών σε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων εξωτερικής πολιτικής.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

To άρθρο «Πολυβόλο» Τραμπ – Το «μήνυμα» στην Μέρκελ, η αστυνομία και ο… Μπόλτον δημοσιεύτηκε στο NewsIT .



Πηγή:newsit.gr