Σε εξέλιξη βρίσκονται δραστηριότητες του Δήμου Λεβαδέων, τόσο για το περιβάλλον, όσο και για το προσφυγικό (ο Δήμος έχει στεγάσει πρόσφυγες σε διαμερίσματα) με προβολή ντοκιμαντέρ.

Η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Λεβαδέων (ΚΕΔΗΛ), που υλοποιεί το πρόγραμμα «ESTIA – Στήριξη έκτακτης ανάγκης για την ένταξη και τη στέγαση» διοργανώνει την Τετάρτη 28 Μαρτίου 2018 στις 19:30 το απόγευμα στο σινεμά «ΦΙΛΙΠΠΟΣ» την προβολή του ντοκιμαντέρ «Ανθρώπινη Ροή» του Άι Γουέι Γουέι.
Το ντοκιμαντέρ θα αποτελέσει μια ευκαιρία για τους θεατές να παρακολουθήσουν τις επιδράσεις της μετανάστευσης και της προσφυγικής κρίσης σε παγκόσμιο επίπεδο, όπως επίσης και τον αντίκτυπο σε ανθρώπινο επίπεδο μέσα από προσωπικές ιστορίες των προσφύγων. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Λίγα λόγια για το έργο:
Περισσότεροι από 65 εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως έχουν εκτοπιστεί με τη βία από τα σπίτια τους για να ξεφύγουν από την πείνα, τις κλιματικές αλλαγές και τον πόλεμο, στη μεγαλύτερη ανθρώπινη μετατόπιση από το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Ένα επικό ταξίδι από τον παγκοσμίως αναγνωρισμένο εικαστικό και ακτιβιστή Άι Γουέι Γουέι.
Γυρισμένο σε 23 χώρες από την Ελλάδα, τη Γερμανία, το Αφγανιστάν, την Τουρκία ως το Μεξικό, η ροή ενός κύματος ανθρώπων που κινούνται συνεχώς προς αναζήτηση καταφυγίου και πατρίδας. Η Ανθρώπινη Ροή έρχεται σε μια κρίσιμη στιγμή όπου η ανοχή, η αλληλεγγύη και η εμπιστοσύνη χρειάζονται περισσότερο από ποτέ.

Δενδροφύτευση

Η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Λεβαδέων (ΚΕΔΗΛ), που υλοποιεί το πρόγραμμα «ESTIA – Στήριξη έκτακτης ανάγκης για την ένταξη και τη στέγαση » στη Λιβαδειά» θα πραγματοποιήσει το Σάββατο 31 Μαρτίου 2018 δεντροφύτευση σε δυο διαφορετικά σημεία της πόλης με τη συνεργασία εθελοντών προσφύγων και της εθελοντικής ομάδας «Λεβαδρώ».
Η ΚΕΔΗΛ, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση: «στο πλαίσιο υλοποίησης δράσεων και διαφόρων πρωτοβουλιών, στοχεύει στην ενεργοποίηση των δημοτών και των προσφύγων, που διαμένουν στη πόλη, για ανάπτυξη συνεργασιών με στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών σε περιβαλλοντικά θέματα, καθώς και στην προσπάθεια βελτίωσης της εικόνας και της καθημερινότητας της πόλης μας.
Καλούμε όλους τους δημότες και εθελοντές της πόλης το Σάββατο 31 Μαρτίου 2018 να συμμετέχουν και να συνδράμουν σε αυτή την προσπάθεια μας.
Ώρα και Τόπος συνάντησης : 9:30 το πρωί στο Ζάππειο».

Διαβούλευση για την Έρκυνα

O Δήμος Λεβαδέων, ξεκίνησε δημόσια διαβούλευση για το σχέδιο αναγέννησης του ποταμού Έρκυνα. Χρησιμοποιώντας την ανοικτή πλατφόρμα συμμετοχικής διαβούλευσης Loomio, η Δήμαρχος κ. Γιώτα Πούλου απευθύνει προσωπικό κάλεσμα σε όλους τους δημότες, τους επιστήμονες του Δήμου ώστε να καταθέσουν τις ιδέες-προτάσεις τους στην πλατφόρμα. Ακολουθώντας τον σύνδεσμο https://www.loomio.org/g/1cGkNqLM/-

Μοιράσου το άρθρο:



Πηγή:ert.gr