Ο κορυφαίος Έλληνας σεφ, Άκης Πετρετζίκης, προτείνει για σήμερα πένες με τόνο!

Υλικά:

  • 250 γρ. πένες
  • 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 50 γρ. κάππαρη
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 1 πρέζα ζάχαρη κρυσταλλική
  • 220 γρ. τόνο, σε νερό ή λάδι, στραγγισμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 πρέζα μπούκοβο
  • 50 γρ. ελιές, σε ροδέλες
  • 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
  • 2 κ.σ. σπιτική κέτσαπ, προαιρετικά
  • ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
  • χυμό λεμονιού, από 1/2 λεμόνι
  • 1/2 ματσάκι άνηθο
  • 100 γρ. κρέμα γάλακτος 35%, (προαιρετικά)

Για το σερβίρισμα

  • άνηθο, λίγο
  • πιπέρι
  • ελαιόλαδο, λίγο

Δες βήμα – βήμα τη συνταγή στο akispetretzikis.com





Πηγή:gossip-tv.gr