Γενικά αίθριος προβλέπεται ο καιρός σε όλη τη χώρα τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Αναστασία Τυράσκη. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακή άνοδο και στις αρχές της εβδομάδας στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά κατά τόπους θα φτάσει και πιθανώς να ξεπεράσει τους 35 βαθμούς Κελσίου.

Την Κυριακή ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι στο ανατολικό και νότιο Αιγαίο θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί, 4 με 6 και στα Δωδεκάνησα τοπικά 7 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα θα είναι ασθενείς και τις απογευματινές ώρες στο Ιόνιο βορειοδυτικοί τοπικά έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 28 με 30 και τοπικά στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τους 31 με 33 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι ασθενείς και το απόγευμα νότιοι 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 30 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι ασθενείς και το απόγευμα νότιοι 3 με 4 μποφόρ, η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Τη Δευτέρα προβλέπεται ηλιοφάνεια, με παροδικές αραιές νεφώσεις στα κεντρικά και βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε άνοδο, τοπικά στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά θα φτάσει και πιθανώς να ξεπεράσει τους 35 βαθμούς Κελσίου.

Την Τρίτη και την Τετάρτη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με λίγες νεφώσεις στα βόρεια κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

Την Πέμπτη και την Παρασκευή προβλέπεται ηλιοφάνεια, με παροδικές νεφώσεις στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες και τοπικές μπόρες στα βόρεια κυρίως ορεινά. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί έως 5 με 6 μποφόρ στα πελάγη. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

www.ertnews.gr



Πηγή ert.gr