Ο νικητής των προεδρικών εκλογών και επόμενος πρόεδρος στη Νότια Κορέα, σε μια από τις πιο αμφίρροπες εκλογικές αναμετρήσεις των τελευταίων ετών στη χώρα, είναι τελικά ο Γιουν Σουκ-Γέολ, υποψήφιος της συντηρητικής αντιπολίτευσης.

Ειδικότερα  Γιουν, υποψήφιος του Κόμματος Λαϊκής Εξουσίας, επικράτησε του υποψηφίου του κυβερνώντος Δημοκρατικού Κόμματος Λι Τζάε-Μιουνγκ με 48,6% έναντι 47,8%, με καταμετρημένο πάνω από το 98% των ψήφων.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο Λι παραδέχθηκε την ήττα του και συνεχάρη τον αντίπαλό του, λέγοντας:

«Έκανα ό,τι καλύτερο μπορούσα, αλλά δεν κατάφερα να ανταποκριθώ στις προσδοκίες σας», είπε απευθυνόμενος σε όσους τον ψήφισαν. Παράλληλα έστειλε μήνυμα προς τον εκλεγμένο πρόεδρο της Νοτίου Κορέας, καλώντας τον να αφήσει πίσω του τις όποιες διαφορές και να εγκαινιάσει μία εποχή ενότητας.

Μεταβαίνοντας στα κεντρικά γραφεία του συντηρητικού κόμματος, ο Γιουν ευχαρίστησε θερμά το πλήθος των υποστηρικτών του που είχε συγκεντρωθεί έξω από το σπίτι του.

Ο νέος πρόεδρος της Νοτίου Κορέας έχει να αντιμετωπίσει μία σειρά από προκλήσεις. Μεταξύ αυτών που ξεχωρίζουν είναι η κλιμάκωση της έντασης από τη Βόρεια Κορέα και η διαχείριση της πανδημίας Covid-19.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

www.ertnews.gr



Πηγή: ert.gr