Σάλο έχει προκαλέσει η χθεσινή κίνηση του Μεβλούτ Τσαβούσογλου, κατά τη συζήτηση της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων.

Ο Τσαβούσογλου μιλούσε με τηλεδιάσκεψη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, από τη Σενεγάλη, και η πρώτη ένταση στην κουβέντα παρουσιάστηκε, όταν ο Γερμανός Πράσινος ευρωβουλευτής, Ράινχαρντ Μπουτικόφερ, ζήτησε να μην παρουσιάζεται το γραφιστικό του στις οθόνες της αίθουσας. Ήταν μια σημαία τουρκική “αναμεμειγμένη” με μια ευρωπαϊκή και ουσιαστικά η σημαία της ΕΕ εμφανιζόταν ως ημισέληνος. 

Click4more: Αδιανότητη δήλωση Ακάρ: Οι Έλληνες να σωπάσουν αν δεν θέλουν να γίνουν… μεζές

Τη θέση υιοθέτησε και ο Πρόεδρος της Επιτροπής, Ντέιβιντ Μακάλιστερ, που είπε “όχι χάρτες, όχι σημαίες”. Αυτό -φυσικά- ενόχλησε τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών, ο οποίος δήλωσε “πολύ απογοητευμένος” στη δευτερολογία του και ισχυρίστηκε πως “αυτή είναι η σημαία μας για τις ευρωτουρκικές σχέσεις” κάτι το οποίο δεν έπεισε τους συμμετέχοντες στη συζήτηση. Τελικώς, μετά τις αντιδράσεις η εικόνα αποσύρθηκε.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=wJOqdFBxkMc?feature=oembed&w=900&h=506]

Η αντίδραση των Ευρωβουλευτών προκάλεσε οργή στην Τουρκία, με τα φιλοκευβερνητικά μέσα να κάνουν σήμερα λόγο για “σκανδαλώδη απόφαση” να αποσυρθεί η σημαία.

To άρθρο Νέα ένταση Τουρκίας – Ευρώπης: Ο Τσαβούσογλου εμφάνισε τη σημαία της ΕΕ ως… ημισέληνο (video) δημοσιεύτηκε στο NewsIT .



Πηγή:newsit.gr