Μπουρίνι στην Αττική – Άστατος καιρός τις επόμενες ημέρες (video)

Συνεχίζεται η πρωτοφανής για την εποχή κακοκαιρία που πλήττει τις τελευταίες ημέρες τη χώρα μας. Και σήμερα σημειώθηκαν καταιγίδες και έπεσε χαλάζι, ενώ μπουρίνι χτύπησε την Αττική. Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αναμένονται και την Παρασκευή στα ηπειρωτικά. 

Το ξαφνικό μπουρίνι έπληξε αρκετές περιοχές της Αττικής και καταγράφηκε σε δύο χρονικές φάσεις. Η πρώτη ήταν το μεσημέρι όταν στα βόρεια και ανατολικά προάστια άνοιξαν κυριολεκτικά οι ουρανοί, με αποτέλεσμα δρόμοι και πεζοδρόμια να πλημμυρίσουν. Η καταιγίδα, που συνοδεύτηκε σε ορισμένες περιπτώσεις από χαλάζι, έπληξε κυρίως την Κηφισιά, το Μαρούσι, την Πεντέλη αλλά και του Ζωγράφου.

Δυνατή καταιγίδα εκδηλώθηκε νωρίς το απόγευμα στο κέντρο της Αθήνας, αλλά και στον Πειραιά. Ο ουρανός σκοτείνιασε, ενώ σε κεντρικές αρτηρίες παρατηρήθηκαν κυκλοφοριακά προβλήματα.

Έντονη ήταν και η κεραυνική δραστηριότητα στην Αττική, χωρίς προβλήματα στην ηλεκτροδότηση. Η Πυροσβεστική έως τις 6 μ.μ. δέχθηκε μόνο μία κλήση για απάντληση υδάτων σε κατοικία της Νέας Σμύρνης.

Ανοιξιάτικη αστάθεια και καταιγίδες τις επόμενες ημέρες

Ο άστατος καιρός θα συνεχιστεί για τουλάχιστον μία εβδομάδα ακόμα, με κύριο χαρακτηριστικό την ανοιξιάτικη αστάθεια που εκδηλώνεται με καταιγίδες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα σε Μακεδονία, Θράκη, Ήπειρο, Θεσσαλία, Στερεά και Πελοπόννησο.

Για την Παρασκευή προβλέπεται άστατος καιρός, με τοπικές βροχές και από το μεσημέρι στα ηπειρωτικά της χώρας σποραδικές καταιγίδες, αλλά και διαστήματα ηλιοφάνειας. Ανάλογα καιρικά φαινόμενα θα επικρατήσουν στο Ιόνιο, στην Εύβοια, στο ανατολικό Αιγαίο και την Κρήτη. Άνεμοι τοπικά 6 μποφόρ θα πνέουν στα νότια πελάγη.

Στην Αττική, λίγες νεφώσεις, οι οποίες από το μεσημέρι θα πυκνώσουν πρόσκαιρα και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Συννεφιά στη Θεσσαλονίκη, με πιθανότητα τοπικών βροχών ή μεμονωμένων καταιγίδων κυρίως το απόγευμα. Το θερμόμετρο θα αγγίξει τους 22 βαθμούς Κελσίου.

Πηγή: ΕΡΤ / Ρεπορτάζ: Νίκος Καπόγλης

www.ert.gr



Πηγή ert.gr