Ιταλία

Οι αρχές στη Μινεσότα ανακοίνωσαν ότι συνελήφθη ο αστυνομικός που δολοφόνησε τον  Τζορτζ Φλόιντ, πατώντας τον στο λαιμό.

Πρόκειται για τον Ντέρεκ Κάουβιν που αφαίρεσε με αυτό τον τραγικό τρόπο τη ζωή του 46χρονου Αφροαμερικανού.

Ο αστυνομικός στο βίντεο που έχει προκαλέσει παγκόσμια κατακραυγή εμφανίζεται να πατά τον Φλόιντ στον λαιμό, την ώρα που εκείνος τον παρακαλούσε να τον αφήσει και του έλεγε «δεν μπορώ να αναπνεύσω».

Ο κυβερνήτης της Μινεσότας Τιμ Γουόλζ έκανε νωρίτερα έκκληση να σταματήσουν οι συγκρούσεις τονίζοντας ότι αναμένει να αποδοθεί «τάχιστα» δικαιοσύνη.

Ο Γουόλζ υποσχέθηκε επίσης ότι θα αντιμετωπιστούν οι φυλετικές ανισότητες που υποκίνησαν τις ταραχές, όμως πρώτα η Εθνοφρουρά θα αποκαταστήσει την τάξη, μετά τις τρεις νύχτες των λεηλασιών, των βανδαλισμών και των εμπρησμών στη Μινεάπολη.

«Πρέπει να αποκαταστήσουμε την τάξη στην κοινωνία μας πριν αρχίσουμε να αντιμετωπίζουμε το ζήτημα. Δεν γίνεται να έχουμε τις λεηλασίες και την αποθράσυνση που ξεκίνησε», πρόσθεσε ο Γουόλζ.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά τον αστυνομικό βαραίνουν 18 καταγγελίες εναντίον του στο Τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων της αστυνομίας για υπερβολική χρήση βίας.

 

To άρθρο Μινεάπολη: Συνελήφθη ο αστυνομικός που δολοφόνησε τον Τζορτζ Φλόιντ δημοσιεύτηκε στο NewsIT .



Πηγή:newsit.gr