Την Βάσω Στασινού Νικοπολίδη τη γνωρίζαμε ως πρώην διεθνή μπασκετμπολίστρια, σύζυγο του διεθνή ποδοσφαιριστή Αντώνη Νικοπολίδη και ως συν ιδρύτρια του 4moms.gr Είναι μια σύγχρονη δυναμική γυναίκα που θέτει διαρκώς νέους στόχους. Μητέρα τριών παιδιών του Γιάννη του Γιώργου και της Μαριτίνας.

Η Βάσω επέλεξε να βάλει άλλη μια πρόκληση στη ζωή της και να θέσει υποψηφιότητα με την ομάδα του Παναγιώτη Φασούλα. Eυελπιστώντας να είναι η πρώτη γυναίκα που θα εκλεγεί στο ΔΣ της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης.

Βάσω την απόφαση σου να εμπλακείς σε έναν παραδοσιακά ανδροκρατούμενο χώρο όπως ο χώρος της διοίκησης της ομοσπονδίας ( EOK ) την συζήτησες με τον σύζυγό σου;
Εννοείται! Με τον Αντώνη είμαστε ομάδα συζητάμε τα πάντα, εμπιστευόμαστε ο ένας την κρίση του άλλου, χωρίς αυτό να σημαίνει πως αν υπερτερεί το ‘’θέλω” του ενός δε θα το κάνει και πράξη. Συζητάμε τα πάντα γιατί γνωρίζουμε ότι ο ένας δίνει ώθηση στα όνειρα και τις επιθυμίες άλλου.

Μπορούν οι γυναίκες να έχουν υψηλόβαθμες διοικητικές θέσεις στον αθλητισμό;
Σίγουρα ναι. Ο αθλητισμός είναι παραδοσιακά ένας τομέας στον οποίο κυριαρχούν οι άνδρες. Ειδικότερα σε κάποια αθλήματα. Ποια γυναίκα θα πει τη γνώμη της σε μια παρέα ανδρών για έναν αγώνα και θα της δώσουν σημασία ; Είναι καταγεγραμμένο στο ανδρικό μυαλό πως οι γυναίκες δε ξέρουν μπάλα, άντε να τους πείσεις ότι όχι μόνο έχεις αθλητική σκέψη, ίδια με την αντρική, αλλά πως μια γυναίκα μπορεί να διοικήσει και να οργανώσει το άθλημα εξίσου επιτυχημένα. Η ισότητα των φύλων παρεμποδίζεται από τις κοινωνικές αντιλήψεις περί θηλυκότητας και αρρενωπότητας, οι οποίες συνδέουν συχνά τον αθλητισμό με «ανδρικά» χαρακτηριστικά, όπως η σωματική δύναμη και η αντοχή. Οι γυναίκες που ασχολούνται με τον αθλητισμό συνήθως θεωρούνται «αρρενωπές», ενώ οι άνδρες που δεν ενδιαφέρονται για τον αθλητισμό, συνήθως θεωρούνται «θηλυπρεπείς». Αυτές οι αντιλήψεις και όχι μόνο , επηρεάζουν τη συμμετοχή των γυναικών στις υψηλόβαθμες διοικητικές θέσεις. Ευτυχώς όμως φαίνεται φως στο τούνελ και σιγά σιγά αναγνωρίζεται πως και τα δυο φύλα έχουν την ίδια δυναμική και εντός και εκτός γηπέδων.

 Τι σημαίνει δύναμη για σένα;
Δύναμη για μένα σημαίνει να ξεπερνώ τα εμπόδια και να προχωράω, ξέροντας πως θα κατακτήσω τους στόχους μου και θα επηρεάσω τους ανθρώπους μου,την “ομάδα” μου θετικά με το αποτέλεσμα. Δύναμη σημαίνει κοιτάω μπροστά, μαθαίνω, ξεπερνάω φόβους ,συγχωρώ ,ζητάω να με συγχωρέσουν και προχωρώ, προχωρώ μπροστά!

Ποια είναι η πηγή έμπνευσης και δύναμης για σένα;
Έμπνευση και δύναμη για εμένα αποτελούν τα παιδιά μου και ο Αντώνης, καθώς και οι δύσκολες καταστάσεις που κατάφερα να ξεπεράσω στη ζωή μου και να σταθώ όρθια. Αισθάνομαι περήφανη για αυτό.

Γιατί οι γυναίκες αποφεύγουν να ασχοληθούν με τα κοινά;
Αυτό συνέβαινε πάντα από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου .Τα τελευταία χρόνια συμβαίνει σίγουρα λιγότερο αλλά ο χρόνος προόδου είναι αν μη τι άλλο απογοητευτικός.
Οι στόχοι μιας γυναίκας από τη στιγμή που θα γεννηθεί είναι εντελώς διαφορετικοί από έναν άντρα ,άσε δε ,όταν φτάνουν στην ηλικία των 30 οι γυναίκες έχουν στο νου τους ,να στήσουν το σπιτικό τους, να κάνουν παιδιά, είναι πάρα πολλά αυτά που πρέπει να κάνουν και ο χρόνος είναι περιορισμένος. Βέβαια με τα κοινά μπορείς να ασχοληθείς οποιαδήποτε στιγμή της ζωής σου αισθανθείς την ανάγκη , του να προσφέρεις. Οι γυναίκες από την φύση μας είμαστε δοτικές και μπορούμε να συνεισφέρουμε σε πολλά.Ας ευχηθούμε τα επόμενα χρόνια να αυξηθεί η γυναικεία εξωστρέφεια και να ασχοληθούν περισσότερες γυναίκες με τα κοινά.

Άρα να υποθέσω ότι είναι η κατάλληλη χρονική περίοδος να συμμετάσχετε στο ψηφοδέλτιο του Παναγιώτη Φασούλα για τις επικείμενες εκλογές της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ);
Ναι, η πρόταση του Παναγιώτη Φασούλα είναι μια πρόκληση για εμένα και απο την άλλη μεγάλη τιμή καθώς ευελπιστώ εφόσον με εμπιστευτούν οι σύλλογοι του μπάσκετ, να είμαι η πρώτη γυναίκα στο ΔΣ της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης. Είμαι έτοιμη να προσφέρω και να συνεισφέρω τα μέγιστα, στο άθλημα που αγαπώ περισσότερο.
Σε αυτές τις ιστορικές εκλογές για το Ελληνικό μπάσκετ μόνο μια μεγάλη αθλητική προσωπικότητα όπως ο Παναγιώτης Φασούλας μπορεί να οδηγήσει την κούρσα της επόμενης μέρας. Έχει καταφέρει να συνθέσει και να έχει δίπλα του μια σπουδαία ομάδα από πολύ ικανούς ανθρώπους που ξέρουν τι σημαίνει πρωταθλητισμός .

Μπάσκετ ή ποδόσφαιρο; Τι υπερτερεί στο σπίτι;
Χαμογελάω πονηρά … Και τα δυο!!Ο Αντώνης και τα αγόρια μπορεί να έχουν άμεση σχέση με το ποδόσφαιρο αλλά αγαπούν το μπάσκετ, τους αρέσει να βλέπουν ευρωπαϊκά παιχνίδια και πορώνονται κιόλας, γίνεται χαμός στο σπίτι!!



Πηγή:tlife.gr