Μαδρίτη: Αεροσκάφος έκανε αναγκαστική προσγείωση μετά από πτήση-θρίλερ (video)

Ένα αεροσκάφος Boeing 767 της εταιρείας Air Canada πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο Αδόλφο Σουάρεθ Μπαράχας της Μαδρίτης, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Το αεροσκάφος, με προορισμό το Τορόντο, αναγκάστηκε να επιστρέψει στο αεροδρόμιο αυτό αφού ανέφερε ότι παρουσιάστηκε ένα «τεχνικό πρόβλημα». ‘Εκανε κύκλους πάνω από το αεροδρόμιο επί δύο ώρες για να κάψει τα καύσιμά του.

Σύμφωνα με μια πηγή του κέντρου ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας, η προσγείωση έγινε με ασφάλεια. Πυροσβέστες αναπτύχθηκαν στο διάδρομο προσγείωσης, χωρίς να έχει σημειωθεί φωτιά.

Σύμφωνα με την ΑΕΝΑ, τη διαχειρίστρια εταιρεία του αεροδρομίου, ο κυβερνήτης ενημέρωσε τον πύργο ελέγχου 30 λεπτά μετά την απογείωση του αεροσκάφους και ζήτησε να του δώσουν διάδρομο για κατεπείγουσα προσγείωση. Η εταιρεία δεν ήταν σε θέση να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις. Ωστόσο, το μεγαλύτερο συνδικάτο των πιλότων της Ισπανίας ανέφερε ότι το πρόβλημα οφείλεται στο γεγονός ότι ένα τμήμα του συστήματος προσγείωσης του αεροσκάφους έπεσε και μπήκε σε έναν από τους κινητήρες του.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

www.ert.gr



Πηγή: ert.gr