Μάνδρα: Δύο χρόνια μετά τη φονική πλημμύρα με τους 24 νεκρούς (video)

Δύο χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τις καταστροφικές πλημμύρες που σάρωσε τη Δυτική Αττική και ιδιαίτερα τη Μάνδρα και τη Νέα Πέραμο, αφήνοντας πίσω της 24 νεκρούς και ανυπολόγιστες ζημιές σε κτήρια και υποδομές.

Ενενήντα λεπτά καταρρακτώδους βροχής ήταν αρκετά για να υπερχειλίσουν τα μπαζωμένα ρέματα «Σούρες» και «Αγία Αικατερίνη».

Τεράστιοι όγκοι νερού, φερτά υλικά και λάσπη «έπνιξαν» την Μάνδρα. Η φονική πλημμύρα παρέσυρε στο διάβα της, περιουσίες και ανθρώπινες ζωές.

Είκοσι τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Οι κάτοικοι της Μάνδρας συνεχίζουν να ζουν με τις πληγές τους αφού δύο χρόνια μετά, τα σημάδια της καταστροφής παραμένουν.

Άδεια μαγαζιά, σπίτια ακατοίκητα, κάτοικοι που ζουν ακόμα με τον φόβο. Δύο χρόνια μετά, τα αντιπλημμυρικά και έργα οδοποιίας προϋπολογισμού 32 εκατομμυρίων ευρώ με χρηματοδότηση της Περιφέρειας, έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί.

Παράλληλα, ξεκινούν οι μελέτες για τα έργα ορεινής υδρονομίας για το ρέμα Αικατερίνης και το ρέμα Σούρες, που θα ανακόψουν τον όγκο υδάτων και φερτών υλικών από τα γύρω βουνά.

Η δίκη για την φονική πλημμύρα ξεκινά στις 24 Ιανουαρίου.

Πηγή:ΕΡΤ/Ρεπορτάζ:Σόνια Φίλη

www.ert.gr



Πηγή ert.gr