Λ. Κρέτσος: Σταυροδρόμι συνάντησης καλλιτεχνών και εμπόρων το Athens Animation Agora (video)

Σημείο συνάντησης δημιουργών και παραγωγών για το ελληνικό και ξένο κινούμενο σχέδιο αποτελεί το 1o Athens Animation Agora που πραγματοποιείται στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση.

Το Athens Animation Agora, αποτελεί πρωτοβουλία της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης και του Animasyros Διεθνές Φεστιβάλ + Αγορά Κινουμένων Σχεδίων powered by Onassis Culture.

«Το Athens Animation Agora πρόκειται να αποτελέσει θεσμό για την ελληνική αγορά, αφού αποτελεί σταυροδρόμι συνάντησης των καλλιτεχνών με τον εμπορικό κόσμο, έχοντας έναν καθαρά αναπτυξιακό χαρακτήρα.
Το ελληνικό κινούμενο σχέδιο μετράει πάνω από 70 χρόνια παρουσίας.
Στο εθνικό μας οπλοστάσιο διαθέτουμε παραγωγούς και δημιουργούς που έχουν στο ενεργητικό τους συνεργασίες με τα μεγαλύτερα στούντιο της Αμερικής και της Ευρώπης και ιδίως τα τελευταία χρόνια μετράμε διακρίσεις στα μεγαλύτερα διεθνή φεστιβάλ.
Δημιουργούμε τις συνθήκες και ένα υγιές επιχειρηματικό περιβάλλον ικανό να προσελκύσει επενδύσεις και να οδηγήσει σε σημαντικές συμπαραγωγές» δήλωσε ο Υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Λευτέρης Κρέτσος.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

www.ert.gr



Πηγή ert.gr