Κ. Μητσοτάκης: Η εφαρμογής της εργατικής νομοθεσίας είναι αδιαπραγμάτευτη

«Καθαρή νίκη» της ΝΔ στις Ευρωεκλογές ζήτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δηλώνοντας ότι στις 26 Μαΐου ο Αλέξης Τσίπρας «θα βρεθεί αντιμέτωπος με την ετυμηγορία του ελληνικού λαού». Σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι οι δηλώσεις του για την επταήμερη λειτουργία των επιχειρήσεων διαστρεβλώθηκαν από το Μαξίμου, ενώ άσκησε κριτική στην πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση στον τομέα των επενδύσεων.

«Διαστρέβλωσε η μονταζιέρα του Μαξίμου όσα είπα για το 7ήμερο»

Σε διαστρέβλωση των λεγομένων του από «τη μονταζιέρα του Μαξίμου» και το «επικοινωνιακό σύστημα ΣΥΡΙΖΑ» απέδωσε το θέμα με το επταήμερο ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Θέλουμε περισσότερες επενδύσεις σαν τον «Παπαστράτο» στην Ελλάδα. Και αυτό ενοχλεί τον ΣΥΡΙΖΑ. Επιμένω ότι οι σημερινές εργασιακές σχέσεις θα πρέπει να επιμερίζουν με δίκαιο τρόπο το κέρδος. Θα πρέπει να δώσουμε κίνητρα ώστε οι εργαζόμενοι να γίνονται συμμέτοχοι στο επιχειρησιακό κέρδος. Το κράτος μπορεί να δώσει φορολογικά κίνητρα στην διανομή των κερδών στους εργαζόμενους», είπε ο κ. Μητσοτάκης και τόνισε πως εάν δεν υπήρχε το μοντέλο της επταήμερης λειτουργίας με κυλιόμενο ωράριο και πρόσθετες παροχές στους εργαζόμενους η πολυεθνική δεν θα μπορούσε να πραγματοποιήσει αυτή τη μεγάλη επένδυση στην Ελλάδα. Ο κ. Μητσοτάκης υπενθύμισε πως η κυβέρνηση της ΝΔ ψήφισε το νόμο για πρόστιμο 10.500 ευρώ για την ανασφάλιστη εργασία.

Κυρώσεις για την Τουρκία, εάν προχωρήσει σε γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ

«Οι συμπεριφορές της Τουρκίας έχουν ξεπεράσει μία κόκκινη γραμμή, εάν κάνει γεωτρήσεις στην ΑΟΖ της Κύπρου, εφόσον αμφισβητεί ευθέως τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρου. Θα πρέπει η Ε.Ε. να προβεί σε πιο χειροπιαστά αντίποινα, γι’ αυτό μίλησα για κυρώσεις», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Μηδενική ανοχή στη βία και στη βία χαμηλής έντασης»

«Η απόσταση που χωρίζει μία μολότοφ από ένα καλάσνικοφ είναι μικρή. Υπάρχει ένα ορατό νήμα που συνδέει αυτή την δράση την δήθεν αντιεξουσιαστική με την σκληρή τρομοκρατία. Η αστυνομία θα πρέπει να αφεθεί να κάνει την δουλειά της, αλλά και να στηριχθεί», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, μιλώντας για την ασφάλεια των πολιτών και για τα Εξάρχεια.

«Θέλω μία καθαρή νίκη της ΝΔ»

Ο κ. Τσίπρας ξέρει πολύ καλά ότι θα χάσει αυτές τις εκλογές και αντιλαμβάνεται ότι είναι πρώτη φορά που οι Έλληνες πολίτες προσέρχονται στην κάλπη για πρώτη φορά μετά από τέσσερα χρόνια» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό πως «έχει κάνει μία σημαντική οπισθοχώρηση» από την δήλωσή του στη Βουλή ότι οι Ευρωεκλογές είναι ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. «Προφανώς αντελήφθη το βάρος των όσων είπε και ανέκρουσε πρύμναν», είπε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς για τη διαφορά που θα προσδιορίζει την καθαρή νίκη και εάν θα είναι οι επτά μονάδες είπε «δεν το κρύβω εγώ θέλω μία καθαρή νίκη της ΝΔ. Και ποιος τον καθόρισε αυτόν τον αριθμό; Θα σας έλεγα ότι στις τελευταίες προηγούμενες αναμετρήσεις για τις ευρωεκλογές ήταν 3,5 μονάδες.

Κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για αλαζονεία με αφορμή τη δήλωση του ότι δεν υπάρχει ούτε μια στο εκατομμύριο περίπτωση να χάσει τις εκλογές και σε απάντηση όσων είπε ο πρωθυπουργός ότι ο κ. Μητσοτάκης του κάνει πολιτικά δώρα με τη στάση του ανέφερε «του επιφυλάσσω ένα καλό δώρο το βράδυ των εκλογών. Θα ήθελα να τον στείλω πραγματικά σε μία μόνιμη ξεκούραση».

«Η υποβάθμιση του δημόσιου διαλόγου έχει ονοματεπώνυμο. Ο κ. Τσίπρας έχει επιλέξει τη λάσπη. Συναντήθηκα κατ’ ιδίαν με τον κ. Τσίπρα και του είπα: Εσύ θα διαλέξεις πως θα πάμε στις εκλογές. Αν θα κάνουμε μία πολιτική αντιπαράθεση. Αν θα αφήσουμε έξω από την αντιπαράθεση οικογένειες, γυναίκες και παιδιά ή αν θα καταφύγεις στη λάσπη. Αιφνιδιάστηκε στη Βουλή επειδή αντέδρασα. Έκανα παρά πολύ καλά και θα έκανα ακριβώς το ίδιο», είπε. Πρόσθεσε πως ο πρωθυπουργός του μίλησε με αγοραίο τρόπο στη Βουλή, ενώ σημείωσε πως «δεν θα ήθελα οι συζητήσεις στη Βουλή να είναι αντιπαραθέσεις σε αυτό το επίπεδο», κάτι που -όπως πρόσθεσε- φάνηκε στην αντιπαράθεση με τον κ. Τσακαλώτο.

Για τις διακοπές του κ. Τσίπρα είπε «εμείς κάναμε κριτική στον κ. Τσίπρα για το κότερο από τη στιγμή που μάθαμε ότι πράγματι ο κ. Τσίπρας ήταν στο κότερο. Μίλησα μία ώρα στη Βουλή αφιέρωσα δύο λεπτά στο κότερο. Αλλά τι θέλετε να μην το σχολιάσουμε; Η πολιτική αφορά τον χαρακτήρα και το ήθος όσων πολιτεύονται. Η δημόσια συμπεριφορά μας είναι το καλύτερο χαρακτηριστικό που οι πολίτες μπορούν να μας κρίνουν. Όταν ο πρωθυπουργός κάνει τα αντίθετα από αυτά που λέει δείχνει τον χαρακτήρα του».

Για τις διακοπές που έκανε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής είπε πως ήταν πάντα γνωστές και πως ο Καραμανλής δεν κατήγγειλε τους πλούσιους και τις ελίτ.

«Μείωση του ΕΝΦΙΑ και του φόρου επιχειρήσεων από το 2020»

«Εκτιμώ πως θα υπάρχει δημοσιονομικός χώρος για το 2020. Γιατί κάνω το σχέδιο μου με τον προϋπολογισμό του 2020. Θα υπάρχει χώρος για να προχωρήσουμε άμεσα στη μείωση του ΕΝΦΙΑ 30% και τον φόρο προς τις επιχειρήσεις από το 29% στο 20% εντός διετίας», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΙ.

Αναφερόμενος στην λεγόμενη 13η σύνταξη που θα δοθεί στις 20 Μαΐου είπε πως «ο κ. Τσίπρας έρχεται και μοιράζει επιδόματα στους συνταξιούχους την ώρα που εκκρεμούν χιλιάδες συντάξεις» και κατηγόρησε την κυβέρνηση για διαστρέβλωση της πραγματικότητας και για τον πολιτικό χρόνο που δίνει την παροχή.

Είπε πως αν «το άντεχε η ελληνική οικονομία θα το δίναμε», αλλά με ρυθμούς 2% δεν αντέχει. Στόχος της ΝΔ είναι να τρέχει η οικονομία με ρυθμούς 4% ανέφερε, ώστε να υπάρχει «ένας μόνιμος μηχανισμός στήριξης των πιο αδύναμων συνταξιούχων».

«Δεν θα είχα καμία αντίρρηση να δοκιμάσουμε σε ένα μεγάλο νοσοκομείο της Αθήνας να διοικηθεί σε σύμπραξη με τον ιδιωτικό τομέα. Ξέρω ότι θα βγουν τα τρολ του ΣΥΡΙΖΑ και θα πουν ότι ιδιωτικοποιώ την υγεία. Εμένα με ενδιαφέρει το παρεχόμενο αποτέλεσμα. Το δημόσιο δεν είναι κατ’ ανάγκην κρατικό. Εμένα με ενδιαφέρει η υγεία να είναι δημόσια», ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ στη συνέντευξή του

Για την πολιτική προστασία είπε πως έχει ήδη έτοιμο σχέδιο αναδιάρθρωσης και πως «έχω εντοπίσει ποιος θα είναι γενικός γραμματέας πολιτικής προστασίας την επόμενη ημέρα». Συμπλήρωσε πως «υπάρχουν καμιά πενηνταριά οικισμοί μέσα σε δάσος που έχουν ομοιότητες με το Μάτι.  Είμαστε 9 μήνες μετά στο σημείο που βρισκόμαστε πριν την πυρκαγιά στο Μάτι. Δεν μπορούμε συνεχώς να επικαλούμαστε τον Θεό της Ελλάδος».

Επικρίνοντας τον κ. Τσίπρα για πρόσφατες δηλώσεις του για τον χριστιανισμό και την Αριστερά είπε «ο κ. Τσίπρας που έγινε χριστιανός τώρα. Πως τα λέει αυτά τα πράγματα; Πραγματικά αυτά εμένα με ξεπερνούν. Επειδή δεν μπορούμε συνεχώς να στηριζόμαστε στον Θεό της Ελλάδος και το κράτος θα πρέπει να λειτουργεί με σοβαρότητα η μεγάλη μεταρρύθμιση την επόμενη ημέρα είναι η ανασυγκρότηση του κράτους».

ΠΗΓΗ:ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

www.ert.gr





Πηγή ert.gr