Κριτική κυβέρνησης – κομμάτων στην ομιλία του Κ.Μητσοτάκη (video)

Ανακοίνωση εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ για να απαντήσει στην ομιλία του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη στο 11ο Συνέδριο του κόμματός του. Ιδεολογικές παρωπίδες καταλόγισε στη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος η εκπρόσωπος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων έκανε λόγο για κακή παράσταση.

«Μετά την ομιλία του Κ. Μητσοτάκη, το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι το εξής: Καλούμε όλες τις πολιτικές δυνάμεις του Κοινοβουλίου αλλά και εκτός αυτού να ξεχάσουμε τις ιστορικές μας καταβολές, τις διαφορετικές ιδεολογίες, τις ευθύνες που μας έφεραν στο χείλος της καταστροφής, τις μίζες, τα σκάνδαλα, τη διαφθορά, τη Siemens, τα εξοπλιστικά, τον Τσοχατζόπουλο, τον Παπαγεωργόπουλο, τη διαπλοκή και να συγκροτήσουμε ένα ενιαίο μέτωπο για τη σωτηρία αυτών που κατέστρεψαν τη χώρα» αναφέρει στην ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Καλούμε επίσης τον ελληνικό λαό να ξεχάσει τα ως άνω αναφερόμενα και επιπλέον να ζητήσει συγνώμη από το νέο μέτωπο για την ψήφο του στις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις» καταλήγει η Κουμουνδούρου.

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος καυτηρίασε το ερωτηματολόγιο που δόθηκε στους συνέδρους της ΝΔ και συγκεκριμένα το σημείο για την ασφάλιση την οποία επιθυμούν οι νέοι εργαζόμενοι.

«Δεν περιμέναμε κάτι άλλο από τον χαρακτηρισμό «φιλοδώρημα» για το επίδομα στους νέους ανέργους από τον πορφυρογέννητο των ελίτ» αναφέρει ο κ. Τζανακόπουλος σε ανάρτηση του στο Twitter.

Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας κάλεσε τους πολίτες «να γυρίσουν την πλάτη σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ και να μην δοθεί άφεση αμαρτιών στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, που όπως ο Μανωλιός φοράει τα ρούχα του αλλιώς».

Με αιχμηρό τρόπο σχολίασε την ομιλία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης η Μανταλένα Παπαδοπούλου. Η εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων τόνισε ότι «ο κ. Μητσοτάκης σε μια κακή παράσταση θέλησε να προβάρει το ρόλο του προέδρου του σωματείου Ηθική και Τιμιότης», προσθέτοντας ότι «ο κ. Μητσοτάκης θα πρέπει να νιώθει ευτυχισμένος που κέρδισε τουλάχιστον δύο οπαδούς, την κ. Γεννηματά και τον Στ. Θεοδωράκη, με τους οποίους θέλει να είναι συνέταιρος».

Η Φώφη Γεννηματά παρέστη και μίλησε στο Συνέδριο της ΝΔ, ωστόσο ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος μιλώντας στην Κεντρική Επιτροπή της Δημοκρατικής Αριστερά τόνισε ότι «η λύση δεν βρίσκεται στην συνέχιση των αδιέξοδων πολιτικών με δεξιό πρόσημο, επισημαίνοντας ότι η «ΝΔ παραμένει μία βαθιά συντηρητική δύναμη. Και υπό τον κ. Μητσοτάκη δείχνει απόλυτα δέσμια πολιτικών και πρακτικών της παραδοσιακής δεξιάς του κρατισμού και των πελατειακών σχέσεων».

ΠΗΓΗ:ΕΡΤ1/ Κώστας Κωνσταντόπουλος
Σχετική είδηση:Η απάντηση της Ένωσης Κεντρώων στα δημοσιεύματα περί συνεργασίας με ΝΔ


Δείτε εδώ: Κριτική κυβέρνησης – κομμάτων στην ομιλία του Κ.Μητσοτάκη (video)