κορονοϊός

Με τον πλανήτη να κρατείται αιχμάλωτος του κορονοϊού, τα νέα ότι τα εμβόλια εναντίον της νόσου ετοιμάζονται να κυκλοφορήσουν πριν το τέλος του 2020, ηχούν χαρμόσυνα στα αυτιά μας.

Το ίδιο όμορφες είναι και οι πρώτες εικόνες της γραμμής παραγωγής της Pfizer με τα αντι – Covid19 εμβόλια. Πρόκειται αν μη τι άλλο για πλάνα που δισεκατομμύρια ανθρώπων λαχταρούσαν να δουν για να αρχίσουν οι ελπίδες να γίνονται χειροπιαστές.

Click4more: Κορονοϊός: «Μαύρη» μέρα με… πάρτι κρουσμάτων σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Κοζάνη και Γιάννενα!

Στο βίντεο που δημοσιεύεται στην ηλεκτρονική έκδοση της Daily Mail, βλέπουμε χιλιάδες μικροσκοπικά μπουκάλια να “τσουλάνε” με ταχύτητα στη γραμμή παραγωγής της αμερικανικής Pfizer. Επίσης, ακούγεται ο αναπληρωτής επικεφαλής ιατρικός αξιωματούχος του Ηνωμένου Βασιλείου, Jonathan Van – Tam να ισχυρίζεται ότι το περί ου ο λόγος εμβόλιο της Oxford – Astra Zeneca θα κυκλοφορήσει μέχρι τον Δεκέμβριο.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=1U8seLP5bbY?feature=oembed&w=900&h=506]

Τα δεδομένα για το εμβόλιο

Η Pfizer που έχει έδρα στις ΗΠΑ μπορεί να διαθέσει ακόμα και 100 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου, που εκτιμάται να τερματίσει την εξάπλωση του κορονοϊού που κατακλύζει τον πλανήτη.

Μέχρι στιγμής, ο παγκόσμιος απολογισμός είναι τρομακτικός καθώς έχουν μολυνθεί 40.000.000 άνθρωποι και 1.160.000 έχουν καταλήξει εξαιτίας της ασθένειας.

Click4more: Καθηγητής πνευμονολογίας: «Ακόμα και 50.000 τα ενεργά κρούσματα κορονοϊού»!

Ο φαρμακευτικός “γίγαντας” έχει ήδη κατασκευάσει “αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες δόσεις” του εμβολίου στο εργοστάσιό του στο Puurs του Βελγίου.

Διατίθενται έτοιμα να κυκλοφορήσουν παγκοσμίως εφόσον οι κλινικές δοκιμές στεφθούν με επιτυχία και οι αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές θεωρούν το προϊόν ασφαλές και αποτελεσματικό.

Η Pfizer ελπίζει να διαθέσει 100 εκατομμύρια δόσεις φέτος, εκ των οποίων 40 εκατομμύρια προορίζονται για το Ηνωμένο Βασίλειο – αριθμός που ωχριά μπροστά στα 1,3 δισεκατομμύρια που η εταιρεία σκοπεύει να κατασκευάσει το 2021.

Κάθε ασθενής που λαμβάνει το εμβόλιο θα χρειαστεί δύο δόσεις.

Μεγάλες ελπίδες!

Σε συνέντευξή του στη βρετανική The Mail της Κυριακής, ο προϊστάμενος της Pfizer Βρετανίας, Ben Osborn λέει: “Ήταν υπέροχο να βλέπουμε το πρώτο φιαλίδιο να βγαίνει από τη γραμμή παραγωγής. Απλώς σχηματίστηκε ένα τεράστιο χαμόγελο στο πρόσωπό μου βλέποντας όλη αυτή τη δουλειά να φέρνει αποτέλεσμα”.

Η Pfizer, η οποία συνεργάζεται με τη BioNTech της Γερμανίας, διεξάγει αυτήν τη στιγμή μια δοκιμή σε 44.000 άτομα και την περασμένη εβδομάδα δήλωσε ότι σκοπεύει να υποβάλει αίτηση για επείγουσα έγκριση των εμβολίων της στις ΗΠΑ τον Νοέμβριο.

Αυτό μετατρέπει την Pfizer σε πρώτο φαβορί της κούρσας για την κυκλοφορία του πρώτου αποτελεσματικού και ασφαλούς εμβολίου κατά της πανδημίας.

Click4more: Συναγερμός για 14 μαθητές – αθλητές στη Θεσσαλονίκη που βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό!

Σερ άλλο σημείο της συνέντευξής του στην κυριακάτικη The Mail ο Osborn είπε ότι το εργαστήριο της Pfizer στο Sandwich του Κεντ, έχει ανακαλύψει φάρμακα πιθανής θεραπείας.

Ο αναπληρωτής επικεφαλής ιατρικός αξιωματούχος του Ηνωμένου Βασιλείου, Jonathan Van – Tam, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει αποκαλύψει σε βουλευτές ότι οι τρεις φάσεις του εμβολίου που δημιουργήθηκε στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, το οποίο παράγεται από την Astra Zeneca, θα μπορούσε να τεθεί σε εφαρμογή τον Δεκέμβριο, αναφέρει η βρετανική Sunday Times.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, είπε: “Δεν είμαστε χρόνια φωτός από αυτό. Δεν είναι εντελώς μη ρεαλιστική πρόταση ότι θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε ένα εμβόλιο αμέσως μετά τα Χριστούγεννα.

Κάτι τέτοιο θα ανακούφιζε και τα εθνικά συστήματα υγείας από τις διασωληνώσεις στις εντατικές των νοσηλευτικών ιδρυμάτων”.

Αυτό τον καιρό χιλιάδες εργαζόμενοι στις υπηρεσίες υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου πρόκειται να παρακολουθήσουν ειδικά σεμινάρια για τη χορήγηση του αντι – Covid19 εμβολίου πριν από το τέλος του 2020, προσθέτει η εφημερίδα.

To άρθρο Κορονοϊός: Το βίντεο που περίμενε όλος ο κόσμος! Ο «χορός» χιλιάδων εμβολίων που γεννά ελπίδες δημοσιεύτηκε στο NewsIT .



Πηγή:newsit.gr