Καυστικές αποκαλύψεις για τον Τραμπ από τον Μπάνον

Φραστικός πόλεμος μεταξύ του Ντόναλντ Τραμπ και του πρώην στενού συνεργάτη, Στιβ Μπάνον για τις αποκαλύψεις που κάνει στο βιβλίο του Μάικλ Γουλφ.

Ο Στιβ Μπάνον περιγράφει τον Πρόεδρο Τραμπ ως απείθαρχο και ανώριμο, λέει πως το βράδυ της εκλογικής του νίκης έμεινε άναυδος, και ότι η σύζυγός του Μελάνια έκλαιγε από στεναχώρια, ενώ υποστηρίζει πως οι επαφές του Ντόναλντ τζούνιορ με Ρώσους ήταν προδοσία.

Στην άμεση αντίδρασή του ο Αμερικανός Πρόεδρος κατηγόρησε τον Μπάνον ότι παραβίασε τη μεταξύ τους συμφωνία για τήρηση απορρήτου και σχολίασε πως εκτός από τη δουλειά που έχασε, όταν απολύθηκε από τον Λευκό Οίκο το καλοκαίρι, έχασε και το μυαλό του.

Τα καυστικά αυτά σχόλια εμπεριέχονται στο βιβλίο του δημοσιογράφου Μάικλ Γουλφ που θα κυκλοφορήσει στις 9 Ιανουαρίου με τίτλο «Οργή και Φωτιά, στον Λευκό Οίκο του Τραμπ».

 

Στα αποσπάσματα του βιβλίου, ο πρώην σύμβουλος του προέδρου Στιβ Μπάνον, χαρακτηρίζει «προδοσία» τη συνάντηση που είχε ο Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ με μια Ρωσίδα δικηγόρο που θα του παρέδιδε επιβαρυντικές για τη Χίλαρι Κλίντον πληροφορίες πριν από τις αμερικανικές εκλογές.

Με οργισμένη αντίδρασή του ο Τραμπ δήλωσε ότι ο Μπάνον «έχει χάσει το μυαλό του».

Ο Μπάνον μιλά ακόμη και για προδοσία, αναφερόμενος στη συνάντηση του Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ, του Πολ Μάναφορντ και του Τζάρεντ Κούσνερ με ομάδα Ρώσων αξιωματούχων. Αναφέρει ότι ο Ντόναλντ Τραμπ δεν ήταν έτοιμος να γίνει πρόεδρος, ενώ ακόμη και την ημέρα της ορκωμοσίας του το κλίμα ήταν χαοτικό.

Ο Τραμπ δεν απόλαυσε καν την ορκωμοσία του. Ήταν έξαλλος, γιατί τα πρωτοκλασάτα ονόματα της σόουμπιζ δεν έδωσαν το παρόν. Τσακωνόταν δημόσια με τη σύζυγό του, που έμοιαζε έτοιμη να κλάψει.

Στο βιβλίο που θα κυκλοφορήσει την ερχόμενη εβδομάδα, αποκαλύπτεται η φιλοδοξία της Ιβάνκα Τραμπ και του συζύγου της Τζάρεντ Κούσνερ, να είναι εκείνη η πρώτη γυναίκα πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, αλλά και το γεγονός ότι συχνά αστειεύεται σε συνεργάτες της σχολιάζοντας τον τρόπο που χτενίζεται ο πατέρας της.

Η πλευρά του Αμερικανού Προέδρου

Οι δικηγόροι του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ απαίτησαν να «σταματήσει αμέσως» κάθε περαιτέρω δημοσίευση του βιβλίου «Fire and Fury: Inside the Trump White House», αποσπάσματα του οποίου δημοσιεύθηκαν χθες σε μέσα ενημέρωσης, προκαλώντας την οργισμένη αντίδραση του Τραμπ και του Λευκού Οίκου.

Σε μια επιστολή τους, οι δικηγόροι του Αμερικανού προέδρου καταγγέλλουν τις «ψευδείς και αβάσιμες» αναφορές που περιέχονται στο βιβλίο και απαιτούν ο συγγραφέας Μάικλ Γουόλφ και ο εκδότης να «σταματήσει αμέσως» κάθε περαιτέρω δημοσίευση του βιβλίου, που αναμένεται στις 9 Ιανουαρίου. Ταυτόχρονα απαίτησαν να ζητήσουν επισήμως συγγνώμη.

Πηγή: ΕΡΤ1

Ρεπορτάζ: Ζέτα Κονταξή


Δείτε εδώ: Καυστικές αποκαλύψεις για τον Τραμπ από τον Μπάνον