Καλαμάτα: Κάμερα ασφαλείας εργοστασίου κατέγραψε το σαρωτικό πέρασμα ανεμοστρόβιλου (video)

Ένα συγκλονιστικό βίντεο κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας από ανεμοστρόβιλο που έκανε ένα καταστροφικό πέρασμα από τις εγκαταστάσεις της εταιρείας «Παπαδημητρίου» στη Θουρία της Καλαμάτας.

Το βίντεο που δημοσίευσαν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνει την απίστευτη ταχύτητα του ανεμοστρόβιλου και τις ζημιές που προκάλεσε ακαριαία στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=5tAqfkCdWZE?feature=oembed&w=640&h=360]

Οι μεγαλύτερες σημειώθηκαν σε αποθηκευτικούς χώρους, ενώ καταστροφές υπέστησαν και παρκαρισμένα οχήματα, που βρίσκονταν στον περιβάλλοντα χώρο.

«Θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε από καρδιάς για την αγάπη και τη στήριξή σας. Αισθανόμαστε πολύ τυχεροί, καθώς, παρόλο που την ώρα του συμβάντος ήμασταν όλοι στο εργοστάσιο, είμαστε όλοι καλά. Οι ζημιές, ευτυχώς, είναι μόνο υλικές. Μοιραζόμαστε μαζί σας το βίντεο από τις κάμερες του εργοστασίου, με σκοπό την ευαισθητοποίηση όλων μας για την κλιματική αλλαγή» σημειώνουν οι εργαζόμενοι.

Σχετική είδηση: Μετρούν ζημιές σε Μεσσηνία και Αργολίδα από τις βροχοπτώσεις (video)

Roll cloud: Τα περιστρεφόμενα σύννεφα

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα πρόσφεραν κι ένα εντυπωσιακό μετεωρολογικό θέαμα, που σημειώθηκε χθες στα διόδια των Αφιδνών. Ο λόγος για το φαινόμενο roll cloud, έναν «κύλινδρο» που σχηματίζεται από σύννεφα που περιστρέφονται στην ατμόσφαιρα πριν από την εκδήλωση καταιγίδας, το οποίο «αιχμαλώτισε» ο φακός ερασιτεχνών μετεωρολόγων.

Πηγή ΕΡΤ, Βίντεο-επιμέλεια Νίκος Κουντούρης

www.ert.gr



Πηγή ert.gr