Κάθε φορά που η Ελλάδα ήταν ενωμένη και αγωνίστηκε με σχέδιο και προγραμματισμό για την επίτευξη των μεγάλων εθνικών της στόχων, τα κατάφερνε, είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης συζητώντας με τοπικούς φορείς της Ρόδου στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψής του στη Σύμη και τη Ρόδο επ’ ευκαιρία της 70ης Επετείου από την ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου στην Ελλάδα.

«Βρισκόμαστε και σήμερα σε μια εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία. Σε μια γεωπολιτική συγκυρία, όπου έχουμε απέναντί μας μια Τουρκία, η οποία εκφράζει μια έντονη νευρικότητα και τολμώ να πω επιθετικότητα, την οποία πρέπει να αντιμετωπίσουμε με ψυχραιμία και αυτοπεποίθηση, με ενότητα αλλά και με στιβαρότητα», δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ επισημαίνοντας ότι τα δύο στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που συνελήφθησαν και κρατούνται στην Τουρκία πρέπει να επιστραφούν το συντομότερο πίσω στην Ελλάδα.

«Θέλω να πιστεύω ότι σύντομα θα δοθεί λύση σε αυτήν την περιπέτεια, ώστε να μπορούμε να προχωρήσουμε και να κοιτάξουμε μπροστά ένα καινούργιο πλαίσιο ελληνο-τουρκικών σχέσεων. Το οποίο δεν θα διέπεται από την εχθρότητα και από την ένταση των τελευταίων μηνών, αλλά θα κοιτάζει περισσότερο αυτά τα οποία μας ενώνουν και λιγότερο αυτά τα οποία μας χωρίζουν», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το άρθρο:



Πηγή:ert.gr