Θ. Πελαγίδης (Υποδ. ΤτΕ): Η οικονομία κρατήθηκε στο πρώτο κύμα, το στοίχημα είναι να κρατηθεί και τώρα

Τα δύσκολα είναι ακόμη μπροστά μας, η ελληνική οικονομία κρατήθηκε στο  πρώτο κύμα της πανδημίας και το στοίχημα είναι να κρατηθεί και σήμερα, υπάρχουν πόροι, όμως δεν είναι άπειροι, ανέφερε στο Πρώτο Πρόγραμμα και τον Θάνο Σιαφάκα ο υποδιοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος Θεόδωρος Πελαγίδης.

Ο κ. Πελαγίδης είπε ακόμη  ότι δεν υπάρχουν στον ορίζοντα νέα μνημόνια και πως με την αρωγή των κοινοτικών πόρων είναι διαχειρίσιμη η κατάσταση ενώ συμπλήρωσε  ότι και μετά την πανδημία  τα μέτρα διευκόλυνσης της οικονομίας θα συνεχιστούν.

Μετά την  πανδημία θα έχουμε μια άλλη οικονομία σημείωσε ο υποδιοικητής, έχουν πληγεί οι υπηρεσίες και γνωρίζουμε ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα παροχής υπηρεσιών, υπάρχουν μελέτες  που καταγραφούν πως μόνο 2 στις 3 επιχειρήσεις θα αντέξουν , μιλαμε για ένα άλλο τοπίο ανέφερε χαρακτηριστικά.

Το καλοκαίρι του 2021 μπορεί να μην σαν και αυτό του 2018 και 2019, όμως σαφώς θα είναι εάν καλύτερο καλοκαίρι τόνισε ο κ. Πελαγίδης.

Τέλος για το χρέος, ο κ. Πελαγίδης επεσήμανε πως είναι εξυπηρετήσιμο και πως αργότερα θα δούμε ίσως και μια νέα ρύθμιση.

www.ert.gr



Πηγή: ert.gr