Μεγάλες ουρές πολιτών έχουν δημιουργηθεί από νωρίς το πρωί, στον προαύλιο χώρο του ΑΧΕΠΑ – όπου εφημερεύει – για τη διενέργεια rapid tests.

Τα τεστ γίνονται σε ειδικές σκηνές που έχουν δημιουργηθεί με σκοπό να μην εισέρχονται οι πολίτες στους εσωτερικούς χώρους του νοσοκομείου. Οσό περνάει η ώρα η προσέλευση του κόσμου αυξάνεται. Ταυτόχρονα μεγάλη είναι η ανησυχία του κόσμου, λόγω της μεγάλης διασποράς του ιού. 

Να σημειωθεί πως, πολύ δύσκολη είναι η κατάσταση στα νοσοκομεία ολόκληρης της χώρας και ιδιαίτερα της Θεσσαλονίκης εξαιτίας της «έκρηξης» των κρουσμάτων κορονοϊού και της ραγδαίας αύξησης των διασωληνωμένων στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Στο μεταξύ, αυστηρή προειδοποίηση προς τους πολίτες της Θεσσαλονίκης να τηρούν απαρέγκλιτα τα μέτρα αυτοπεριορισμού και αυτοπροστασίας έναντι του κορωνοϊού, απηύθυνε τη Δευτέρα ο καθηγητής Ιατρικής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Γκίκας Μαγιορκίνης, υπογραμμίζοντας πως «η Θεσσαλονίκη έχει πενταπλάσιο επιδημικό φορτίο σε σχέση με την Αθήνα». 

Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) ανακοίνωσε χθες 2.422 νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα COVID-19 στην Ελλάδα. Διασωληνωμένοι νοσηλεύονται 443 ασθενείς. Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 ετών.Στη Θεσσαλονίκη εχθές καταγράφηκαν 595 κρούσματα.

To άρθρο Θεσσαλονίκη – Κορονοϊός: Ουρές στο ΑΧΕΠΑ για rapid test! Αγωνιούν για τα αποτελέσματα δημοσιεύτηκε στο NewsIT .



Πηγή:newsit.gr