Με τα κομμωτήρια να είναι κλειστά και τα zoom calls να έχουν πάρει φωτιά όλες εμείς που δεν έχουμε ιδιαίτερο ταλέντο στο hair styling πρέπει να εφευρίσκουμε τρόπους έτσι ώστε να δείχνουμε και περιποιημένες και ενημερωμένες. 

Ευτυχώς, όμως, υπάρχουν τα social media (ok, υπάρχει το instagram. Τελεία) και όλα εκείνα τα it girls που συμφώνησαν άτυπα ότι κατά την διάρκεια της καραντίνας πρέπει να κάνουμε όλες accent braids, δηλαδή εκείνα τα πολύ λεπτά- σχεδόν μικροσκοπικά τσιμπιδάκια που πλαισιώνουν το πρόσωπο. Το trend είναι α) πολύ 90’s πράγμα που έχει και μια δεύτερη ανάγνωση καθώς ό,τι είναι 90’s είναι και trend και β) πανεύκολο να το κάνει οποιοσδήποτε!

Η λίστα με τις διάσημες και τα it girls που το υιοθετούν κάθε φορά μεγαλώνει ενώ πιο πρόσφατα προστέθηκε και η Hailey Bieber! Για να το υιοθετήσεις κάνε απλώς μια χωρίστρα στη μέση κι έπειτα ξεχώρισε δύο λεπτές μπροστινές τούφες τις οποίες θα πλέξεις με τον πιο απλό τρόπο. Ένα trick για το τελείωμα είναι αντί να το πιάσεις με ένα λεπτό λαστιχάκι να ψεκάσεις τοπικά με λακ ή να βάλεις ένα προϊόν styling σε μορφή πάστας και να “ασφαλίσεις” τις άκρες. 

Ακολουθούν φωτογραφίες που θα σε πείσουν πως στο επόμενο zoom call σου αυτά είναι τα μαλλιά που πρέπει να έχεις!

@haileybieber

Λίγες μέρες πριν η Hailey Bieber ανέβασε μια φωτογραφία στην οποία την βλέπουμε να φοράει πράσινο outfit, τετράγωνα γυαλιά ηλίου και να έχει τα μαλλιά της χτενισμένα σε twin accents braids. Το τελικό αποτέλεσμα ήταν πολύ cool και μας έδωσε απευθείας έμπνευση!

@kimkardashian 

Ενώ βρισκόταν σε ένα ιδιωτικό νησί για να γιορτάσει τα γενέθλιά της παρέα με την οικογένεια και τους φίλους της, η Kim Kardashian μας έκανε σαφές πως αν έπρεπε να επιλέξουμε ένα και μόνο χτένισμα που είναι… sooo hot τώρα αυτό θα ήταν τα accent braids, δηλαδή αυτές οι δύο μικρές πλεξίδες δεξιά και αριστερά του προσώπου. 

@justinemarjan 

H hairstylist και beauty addict Justine Marjan λέει πως η τεχνική της είναι πανεύκολη. Για να την κάνεις κάνε μια χωρίστρα ακριβώς στη μέση, πάρε δύο ισομερείς λεπτές τούφες από την κάθε μεριά και πλέξε δύο λεπτές πλεξίδες. Το cow- print nail art σεταρισμένο με το ίδιο top είναι προαιρετικό.

@amandakhamkaew

Το μοντέλο από τη Σουηδία, Amanda Khamkaew, κάνει αυτό το χτένισμα να δείχνει ακόμη πιο effortless αφήνοντας τα μαλλιά της να στεγνώσουν φυσικά ώστε να αποκτήσεις την απόλυτα φυσική υφή τους και αυτό τον ελαφρύ κυματισμό. 

 

Αυτό το μοντέλο είναι η απόδειξη ότι τα accent braids είναι το χτένισμα πασπαρτού για κάθε τύπο μαλλιών, ακόμη και για τα πολύ σγουρά. Μάλιστα, η συγκεκριμένη για να καμουφλάρει τις άκρες χρησιμοποιεί την τεχνική που αναφέραμε στην αρχή, δηλαδή με hair spray και τρίβοντας απαλά το τελείωμα της πλεξίδας κλειδώνει το χτένισμα. 

 

 

@annelauremais

Και αν αναρωτιέσαι, ναι αυτό το χτένισμα είναι approved και από τις πιο stylish γυναίκες αυτού του πλανήτη, aka τις Γαλλίδες. Εδώ βλέπουμε την Amme Laure Mais, την parisian instagrammer να υιοθετεί τα accent braids και να μπλέκει δύο- τρεις ακόμη πολύ λεπτές πλεξίδες μέσα στα μαλλιά της. 

 





Πηγή:tlife.gr