Η Δόμνα Κουντούρη, η οποία έγινε γνωστή στο ευρύ κοινό μέσα από τη συμμετοχή της στο Fame Story 3, βρέθηκε καλεσμένη στην εκπομπή «Μεσάνυχτα» και μίλησε στην Ελεονώρα Μελέτη για μία συναισθηματική απογοήτευση που πυροδότησε την διπολική διαταραχή, ενώ εξήγησε τι αισθάνεται ένας άνθρωπος κατά τη διάρκεια ενός ψυχωτικού επεισοδίου.

«Διαγνώστηκα με διπολική διαταραχή. Μέχρι να γίνει η διάγνωση ήταν πολύ ζόρικα. Η διπολική διαταραχή είναι ψυχική νόσος που είναι δύσκολο να διαγνωστεί γιατί μπορεί να έχεις χρόνια κατάθλιψη και να μην έχεις δείγματα μανίας. Να σου δώσουν λοιπόν αντικαταθλιπτικά, όπως έγινε στην περίπτωσή μου, και μετά αυτά πυροδοτούν τη μανία- αν δεν τα πάρεις μαζί με κάποιους σταθεροποιητές.

Η διπολική διαταραχή πυροδοτείται από καταστάσεις, έχεις όμως μια τάση. Όταν διαγνώστηκα κατάλαβα πολλά πράγματα για το παρελθόν μου. Ήμουν ένας άνθρωπος σε υπομανιακή κατάσταση. Ήμουν στην τσίτα, θύμωνα, με ενοχλούσαν πολλά, δεν μπορούσα να ελέγξω την κυκλοθυμία μου. Το είδα ξεκάθαρα ότι κάτι έτρεχε… Υπήρχαν μεταπτώσεις. Ή θα ήμουν πολύ χαρούμενη και θα ήθελα να τα κάνω όλα, ή θα ήμουν στο κρεβάτι να μην κουνιέμαι… Δεν είχα σκεφτεί ότι κάτι έχω, μέχρι που είχα κάποια τρανταχτά γεγονότα. Εκεί είπα ότι κάτι έχω και πρέπει να πάω να κοιταχτώ. Ήταν συνδυασμός πραγμάτων. Δεν ξεφεύγεις τόσο εύκολα. Η σεροτονίνη στους ανθρώπους με διπολική διαταραχή είναι απορρυθμισμένη. Οπότε κάτι πρέπει να πάρεις…

Στα επεισόδια μανίας χάνεις τα λογικά σου. Οι περισσότεροι που έχουν διπολική διαταραχή και χάνουν τα λογικά τους, θα στο πω λαϊκιστή, «την ακούνε» με τον Θεό. Νομίζουν ότι τους μιλάνε κάποια ύψιστα όντα. Χάνεις τα λογικά σου. Αυτό είναι στη φάση της μανίας. Η άλλη φάση είναι η κλινική κατάθλιψη. Δηλαδή δεν μπορείς ούτε να σηκωθείς για να περπατήσεις… Εκείνη την περίοδο ένας κοντινός μου άνθρωπος διαγνώστηκε με το ίδιο πρόβλημα. Είχα λοιπόν κάποιον να ανταλλάσσω απόψεις και να με καταλαβαίνει. Όταν εγώ ήμουν στη μανία μου άκουγα φωνές, είχα αυτό το σύμπτωμα. Έχεις παραισθήσεις…

Εγώ είμαι πολύ καλά τώρα και παίρνω ένα χάπι την ημέρα. Δεν είναι τίποτα να ξυπνήσεις το πρωί και να πάρεις ένα χάπι. Απλά το κακό με τους διπολικούς είναι πως όταν νιώσουν καλά σταματάνε να παίρνουν τα χάπια. Μετά ιδρυματοποιούνται πάλι και γίνεται αυτός ο κύκλος», είπε χαρακτηριστικά.

Δες το βίντεο που ακολουθεί:





Πηγή:tlife.gr