Δε θα αγωνιστεί τελικά η Εθνική ομάδα ενόργανης γυμναστικής στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί τον Δεκέμβριο στη Μερσίνη της Τουρκίας.

Εκτός των Ευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων ενόργανης γυμναστικής ανδρών- γυναικών και εφήβων-νεανίδων, που θα πραγματοποιηθούν τον επόμενο μήνα στη Μερσίνη της Τουρκίας, θα μείνει τελικά η Ελλάδα.

Η ΕΓΟ (Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία) ανακοίνωσε τη Δευτέρα πως απέσυρε τη συμμετοχή της Εθνικής ομάδας μετά την εισήγηση των τεχνικών επιτροπών, ώστε να μην υπάρξει κίνδυνος από την πανδημία του κορονοϊού.

Η ανακοίνωση:

«Την απόφαση να μην υπάρξει ελληνική συμμετοχή στα Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα ενόργανης γυμναστικής ανδρών-εφήβων και γυναικών-νεανίδων, που θα διεξαχθούν τον Δεκέμβριο στη Μυρσίνη της Τουρκίας, έλαβε η ΕΓΟ, έπειτα από σχετικές εισηγήσεις των αρμόδιων Τεχνικών Επιτροπών, λόγω των συνθηκών που έχει δημιουργήσει η πανδημία και με γνώμονα τη διαφύλαξη της υγείας και της ασφάλειας των αθλητών και αθλητριών.

Έπειτα από σειρά τηλεδιασκέψεων και, αφού συνεκτιμήθηκαν τα αγωνιστικά δεδομένα, οι εισηγήσεις των αρμόδιων ομοσπονδιακών τεχνικών, αλλά και οι προϋποθέσεις για την ομαλή μετάβαση, συμμετοχή και επιστροφή της ελληνικής αποστολής, λήφθηκε από κοινού η τελική απόφαση, που ήταν να μην υπάρξει ελληνική εκπροσώπηση στις δύο εξ αναβολής διοργανώσεις του ερχόμενου μήνα.

Παρότι υπήρχε η βούληση και είχε γίνει η κατάλληλη προετοιμασία, ώστε οι αθλητές μας να συμμετάσχουν και, μάλιστα, με αξιώσεις στο προσεχές Ευρωπαϊκό, τουλάχιστον στην κατηγορία των ανδρών, το Προεδρείο και τα στελέχη των Τεχνικών Επιτροπών Ενόργανης της ΕΓΟ κατέληξαν τελικά στην απόφαση της μη συμμετοχής και την κοινοποίησαν στη European Gymnastics, αφού εξέτασαν όλες τις πιθανές λύσεις και εξάντλησαν τα χρονικά περιθώρια μέχρι την επίσημη ολοκλήρωση των ονομαστικών δηλώσεων.

Σημαντικός παράγοντας για την απόσυρση της ελληνικής συμμετοχής ήταν οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί και η δυσκολία πρόσβασης στη Μυρσίνη, με δεδομένη την ισχύουσα απαγόρευση των απευθείας πτήσεων μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

Η ελληνική αποστολή θα ήταν υποχρεωμένη να αλλάξει τρεις διαφορετικές πτήσεις στη μετάβασή της (Αθήνα-Βουκουρέστι-Κωνσταντινούπολη-Αττάλεια και κατόπιν οδικώς στη Μυρσίνη) και άλλες τόσες στην επάνοδό της, γεγονός που θα αύξανε την πιθανότητα έκθεσης στον κορωνοϊό, ενώ θα έπρεπε να υποβληθεί σε διαδοχικά μοριακά τεστ κατά την άφιξή της στην Τουρκία, αλλά και πριν την επιστροφή της σε ελληνικό έδαφος.

Υπενθυμίζεται ότι τα Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα ανδρών-εφήβων και γυναικών-νεανίδων (9-13 Δεκεμβρίου και 17-20 Δεκεμβρίου αντίστοιχα) ανατέθηκαν στην πόλη της νότιας Τουρκίας, έπειτα από την πρόσφατη δήλωση αδυναμίας του Μπακού να τα φιλοξενήσει στις ίδιες ημερομηνίες και αφού την περασμένη άνοιξη είχαν αναβληθεί λόγω της νόσου του κορωνοϊού.

Οι δύο διοργανώσεις δεν θα έχουν προ-Ολυμπιακό χαρακτήρα, όπως αρχικά ήταν προγραμματισμένο, στοιχείο που σε συνδυασμό με τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς περιορίζει αισθητά τις συμμετοχές: Περισσότερες από 15 χώρες ανά κατηγορία -μεταξύ των οποίων και οι ισχυρότερες ευρωπαϊκές δυνάμεις- ανακοίνωσαν ότι θα απουσιάσουν από την Τουρκία, στρέφοντας από τώρα το βλέμμα στο επόμενο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, που θα γίνει τον Απρίλιο του 2021 στη Βασιλεία της Ελβετίας».

To άρθρο Η Ελλάδα δεν θα συμμετάσχει στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα ενόργανης της Τουρκίας δημοσιεύτηκε στο NewsIT .



Πηγή:newsit.gr