Ελεύθερος μέχρι τη δίκη – Μπορεί να επιστρέψει στην Αγγλία ο Μαγκουάιρ (video)

Κατηγορίες για σωματική βλάβη και εξύβριση κατά συρροή, καθώς και απόπειρα δωροδοκίας υπαλλήλου αντιμετωπίζει ο Χάρι Μαγκουάιρ, για τον καυγά στη Μύκονο. Η δίκη του ορίστηκε για την Τρίτη, ωστόσο ο αρχηγός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχει το δικαίωμα να εκπροσωπηθεί από συνήγορο, καθώς ο εισαγγελέας τον άφησε ελεύθερο.

Συνοδεία των δικηγόρων και των συγγενών του ο Χάρι Μαγκουάιρ βγήκε από το Δικαστικό Μέγαρο Ερμούπολης όπου ο εισαγγελέας του άσκησε δίωξη για την συμπλοκή το βράδυ της Πέμπτης στα σοκάκια της Μυκόνου με ομοεθνείς του και την επίθεση σε βάρος αστυνομικού. Κατά την έξοδό του ο Άγγλος διεθνής σέντερ μπακ, αρνήθηκε να απαντήσει στις επίμονες ερωτήσεις Ελλήνων και ξένων δημοσιογράφων:

Οι τρεις κατηγορούμενοι πέρασαν το κατώφλι του εισαγγελέα Σύρου, ο οποίος τους άσκησε ποινική δίωξη για σειρά πλημμεληματικών κατηγοριών.

Κατά περίπτωση οι τρεις εμπλεκόμενοι διώκονται για τα αδικήματα της σωματικής βλάβης κατά συρροή, της δωροδοκίας υπαλλήλου κατά συρροή και για βία κατά υπαλλήλου.

Όλα συνέβησαν αργά τη νύχτα της Πέμπτης όταν η παρέα του διεθνή ποδοσφαιριστή ήρθε στα χέρια με μια άλλη παρέα Βρετανών κάτω από τα έκπληκτα βλέμματα των περιστατικών στα Ματογιάννια. Όπως ισχυρίστηκε ο Μαγκουάιρ όλα άρχισαν όταν ένας ομοεθνής του άρχισε να βρίζει την ομάδα της Γιουνάιτεντ και γρατσούνισε την αδελφή του.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας ο 27χρονος αμυντικός και δύο μέλη της παρέας του χτύπησαν και έβρισαν έναν αστυνομικό που παρενέβη, ενώ αντιστάθηκαν και χτύπησαν ακόμη τρεις ένστολους την ώρα που οδηγούνταν στο Αστυνομικό τμήμα.

Όταν ο Μαγκουάιρ και η παρέα του οδηγήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα ο ένας από τους τρεις επιχείρησε να «λαδώσει» για να μην προχωρήσει η διαδικασία. Πρόκειται για συνήθη πρακτική που έχει την μορφή καταβολής εγγύησης και εφαρμόζεται συχνά στην Αγγλία, αναφέρει η πλευρά του ποδοσφαιριστή.

Μετά την άσκηση της δίωξης οι τρεις κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι, ενώ η δίκη τους ορίστηκε για την Τρίτη στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Σύρου.

Οι «κακοί» του αθλητισμού

Η σύλληψη του Χάρι Μαγκουάιρ στη Μύκονο ήρθε να προστεθεί και σε άλλες στενές σχέσεις που ανέπτυξαν αθλητές με τους εκπροσώπους του νόμου.

Το αστυνομικό δελτίο, μάλιστα, απασχόλησαν ορισμένα από τα διασημότερα πρόσωπα του παγκόσμιου αθλητισμού.

Ο Ντιέγκο Μαραντόνα μπορεί να μεγάλωσε μέσα στη φτώχεια, όταν όμως, πήγε από την Μπαρτσελόνα στη Νάπολι το ’84, συνδέθηκε αμέσως με την Καμόρα. Η ιταλική μαφία τον προμήθευε με ναρκωτικές ουσίες και τον προστάτευε σε κάθε βήμα του. Η δημοφιλία του έθεσε νέα όρια στον αθλητισμό, όσο μάγευε πάνω στο χορτάρι, στην πίεση αυτή όμως, απαντούσε πολλές φορές με έκνομες αντιδράσεις, προς το τέλος της καριέρας του πέραν του ότι πιάστηκε θετικός σε ντόπινγκ, ενεπλάκη και σε σκάνδαλο με ιερόδουλες. Η εικόνα του αργότερα να παραπαίει απλά απέδειξε πως είναι κι αυτός άνθρωπος.

Ο Πολ Γκασκόιν υπήρξε ένας λαμπρός παίκτης,ταλαιπωρημένος από βουλιμία, διπολισμό και αλκοολισμό όμως, έφτασε πολλές φορές σε οριακές καταστάσεις. Συνελήφθη για διατάραξη ησυχίας, για ρατσισμό, οδήγηση υπό επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών, ακόμη και για σεξουαλική παρενόχληση στο μετρό.

Ο Ντένις Ρόντμαν μεγάλωσε χωρίς πατέρα, κάτι που για πολλούς τον οδήγησε να υιοθετήσει μία παράξενη τουλάχιστον εμφάνιση και συμπεριφορά όταν ενηλικιώθηκε. Κατέκτησε 5 πρωταθλήματα στο ΝΒΑ, συνελήφθη όμως, για σεξουαλική επίθεση, οδήγηση υπό επήρεια, για εγκατάλειψη θύματος μετά από τροχαίο.

Ο Μάικ Τάισον επιχειρεί να επιστρέψει στα ρινγκ, το ’91 όμως, καταδικάστηκε για βιασμό της 18χρονης Ντεζρέ Ουάσινγκτον, πέρασε τρία χρόνια στη φυλακή ενώ βρισκόταν στο πικ της καριέρας του, για επίθεση στην τότε σύζυγό του Ρόμπιν Γκίβενς, ενώ λόγω διπολισμού συνελήφθη για χρήση ναρκωτικών και οδήγηση υπό την επήρεια. Στα μέρη που μεγάλωσε, πάντως, μέχρι να γίνει 13 ετών συνελήφθη 38 φορές από τις αστυνομικές αρχές.

Φωτο: ΑΠΕ-ΜΠΕ/STR

Ρεπορτάζ: Νίκος Καπόγλης, Nατάσα Καντζάβελου, Γιάννης Νάτου

Πηγή: EΡΤ

www.ert.gr



Πηγή ert.gr