Σε μια… κλωστή κρέμονται οι εκλογές στις ΗΠΑ, ωστόσο αυτή την ώρα ο Τζο Μπάιντεν δείχνει να έχει ένα προβάδισμα έναντι του Ντόναλντ Τραμπ, καθώς οι πληροφορίες αναφέρουν ότι κέρδισε την κρίσιμη Πολιτεία του Ουισκόνσιν!

Το πώς μπορούν πια να κριθούν οι εκλογές στις ΗΠΑ, παρουσιάζει με τέσσερα γραφήματα ο βρετανικός Guardian.

Click4more: Δείτε εδώ ζωντανά όλα όσα συμβαίνουν στην εκλογική μάχη των ΗΠΑ!

Πιο συγκεκριμένα, παρουσιάζει τα σενάρια για το τι πρέπει να γίνει για να κερδίσει ο καθένας από τους δύο “μονομάχους”.

Σε αυτές τις δύο περιπτώσεις, κερδίζει τις εκλογές ο Τζο Μπάιντεν

Σενάριο πρώτο: Ο Τζο ΜΠάιντεν κερδίζει 36 εκλέκτορες αν “πάρει” το Μίσιγκαν και την Πενσυλβάνια, φτάνοντας έτσι στον αριθμό των 274 (σ.σ. 270 χρειάζεται για να γίνει ο επόμενος Πρόεδρος των ΗΠΑ).

εκλογές

Σενάριο δεύτερο: Ο Μπάιντεν χάνει την Πενσυλβάνια, αλλά κερδίζει την Νεβάδα, το Ουισκόνσιν και το Μίσιγκαν, φτάνοντας έτσι τον αριθμό 270.

εκλογές

Σε αυτές τις δύο περιπτώσεις, κερδίζει τις εκλογές ο Ντόναλντ Τραμπ

Σενάριο πρώτο: Ο Τραμπ κερδίζει την Πενσυλβάνια και πρέπει ακόμη να κερδίσει σε ακόμη τρεις Πολιτείες. Για παράδειγμα 6 από την Νεβάδα, 20 από την Πενσυλβάνια, 16 από την Τζόρτζια και 15 από την Βόρεια Καρολίνα.

Το… άθροισμα δίνει το “μαγικό” 270.

Σενάριο δεύτερο: Ο Τραμπ αν χάσει την Πενσυλβάνια πρέπει να κερδίσει σε ακόμη πέντε Πολιτείες. Με 6 ψήφους από την Νεβάδα, 10 από του Ουισκόνσιν, 16 από το Μίσιγκαν, 16 από την Τζόρτζια και 15 από την Βόρεια Καρολίνα, φτάνει τον αριθμό 276.

Αν πάντως επιβεβαιωθεί πως ο Μπάιντεν παίρνει το Ουισκόνσιν, τότε μάλλον αυτό το σενάριο χάνεται για τον Ντόναλντ Τραμπ…

 

Με πληροφορίες από: Guardian.

To άρθρο Εκλογές ΗΠΑ: Έτσι κερδίζουν Μπάιντεν και Τραμπ! Τα τέσσερα σενάρια δημοσιεύτηκε στο NewsIT .



Πηγή:newsit.gr