Δυτική Αττική: Καταγραφή των ζημιών- Συνεχίζονται οι  έρευνες για τους αγνοούμενους

Υπεράνθρωπες προσπάθειες να βάλουν ένα τέλος στον εφιάλτη, καταβάλουν κάτοικοι και αρχές στη Μάνδρα και τη Νέα Πέραμο, την ώρα που μεγαλώνει ο κατάλογος των θυμάτων από τις καταστροφικές πλημμύρες και αναζητούνται ακόμη 3 συμπολίτες μας.

Οι νεκροί ανέρχονται στους 19, μετά τον εντοπισμό των σορών τριών ανδρών που αγνοούνταν. Πρόκειται για έναν 59χρονο και έναν 29χρονο, που ήταν οδηγοί νταλίκας και βρέθηκαν στη θαλάσσια περιοχή της Ελευσίνας, καθώς και έναν 58χρονο κυνηγό που εντοπίστηκε στις εγκαταστάσεις επιχείρησης στη Μάνδρα.

Την ίδια ώρα, με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζεται η καταγραφή των ζημιών από τις φονικές πλημμύρες.

Από τις αυτοψίες των κλιμακίων του υπουργείου Υποδομών σε Μάνδρα και Νέα Πέραμο, 644 κτήρια διαπιστώθηκε ότι έχουν πληγεί και χρήζουν αποζημίωσης.

Η παροχή ρεύματος αποκαταστάθηκε στην πλειονότητα των σπιτιών, και καταβάλλεται προσπάθεια για την αποκατάσταση της υδροδότησης, ενώ καθαρίστηκαν από τα μπάζα οι κεντρικοί δρόμοι και συνεχίζεται ο καθαρισμός σε σπίτια και μαγαζιά.

Παράλληλα, σε εξέλιξη είναι το κύμα αλληλεγγύης προς τους πληγέντες από φορείς, εταιρείες και πολίτες.

Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένονται τα μέτρα στήριξης όσων επλήγησαν από τις καταστροφικές πλημμύρες, που μελετά η κυβέρνηση.

«Τώρα πρέπει να βγάλουμε τον κόσμο από τη λάσπη, να θρηνήσουμε τους νεκρούς μας. Η επόμενη μέρα φέρνει απόδοση ευθυνών αλλά και σχεδιασμό του μέλλοντος, αυτή τη φορά όπως πρέπει, με ριζικές παρεμβάσεις», τονίζει ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς, στη Νέα Σελίδα.

Την επιτακτική ανάγκη να ολοκληρωθούν με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα οι επιχειρήσεις διάσωσης και ομαλοποίησης της καθημερινότητας των κατοίκων στις πληγείσες περιοχές, επισήμανε μέσω της ΕΡΤ ο αναπληρωτής ΥΠΕΞ Γιώργος Κατρούγκαλος, ενώ προανήγγειλε ριζικό ανασχεδιασμό με συγκεκριμένα έργα υποδομών.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, σημείωσε χαρακτηριστικά πως κάποιοι κρύβουν στη λάσπη τις ευθύνες τους, λέγοντας ότι αυτές θα διερευνηθούν και θα αποδοθούν εκεί που πρέπει.

Πηγή:ΕΡΤ/Πρώτο Πρόγραμμα


Δείτε εδώ: Δυτική Αττική: Καταγραφή των ζημιών- Συνεχίζονται οι έρευνες για τους αγνοούμενους