Δριμεία επίθεση Α. Τσίπρα στην κυβέρνηση (video)

Δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στον τηλεοπτικό σταθμό «Open». Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στην αντιπολιτευτική στρατηγική του κόμματος, το προσφυγικό, τη Novartis και την προεδρική εκλογή.

Εφ όλης της ύλης ερωτήσεις και απαντήσεις, στην συνέντευξη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα στο «Open» και την Ν. Λυμπεράκη.

Ο πρώην πρωθυπουργός, έβαλε στο στόχαστρο τις αλλαγές στον ποινικό κώδικα, με αφορμή και το δημοσίευμα των Financial Times, έκανε λόγο για ασυλία που παρέχεται σε τραπεζίτες και εγκληματίες «λευκού κολάρου», όπως είπε, με καταθέσεις σε τράπεζες στην Ελβετία. Μίλησε δε για στίγμα στη διεθνή παρουσία της χώρας σε σχέση με την καταπολέμηση της διαφθοράς και έβαλε στο στόχαστρο τα «θαλασσοδάνεια», εκατοντάδων εκατομμυρίων -όπως είπε- των κομμάτων.

Για την υπόθεση Novartis έκανε λόγο για «δύσομο σκάνδαλο» και για μία ακόμα φορά αναφέρθηκε στην ανάγκη αλλαγής στο νόμο περί ευθύνης υπουργών προκειμένου να μη υπάρχει παραγραφή σε ενδεχόμενο αδίκημα.

Κατηγόρησε επίσης την κυβέρνηση ότι έχοντας αδυναμία να διαχειριστεί μείζονα ζητήματα όπως το προσφυγικό, υπάρχει εφαρμογή του δόγματος «νόμος και τάξη».

Για το προσφυγικό τόνισε ότι το κυβερνών κόμμα ως αντιπολίτευση παραπλάνησε τους πολίτες, ωστόσο όπως είπε, παρότι οι κινήσεις που κάνει η κυβέρνηση για την αντιμετώπισή του είναι «άτσαλες χωρίς συντονισμό», δεν υπάρχει άλλη επιλογή, τα νησιά πρέπει να αποσυμφορηθούν.

«Επικοινωνιακού χαρακτήρα οι έφοδοι της αστυνομίας στα Εξάρχεια» δήλωσε εξάλλου ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και έκανε λόγο για πολιτική κερδοσκοπία από την κυβέρνηση στα Εξάρχεια λέγοντας πως η πορεία του Πολυτεχνείου ήταν μαζική, ειρηνική μεγάλη διαδήλωση με έντονο αντικυβερνητικό χαρακτήρα

Για τα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ προανήγγειλε ότι το Συνέδριο θα γίνει λίγο πριν το Πάσχα.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ
Ρεπορτάζ: Γ. Παντελάκης

www.ert.gr



Πηγή ert.gr