Διαχείριση των μεταναστευτικών ροών το συμπέρασμα από την Eυρωπαϊκή Σύνοδο

Iκανοποιημένη δηλώνει η κυβέρνηση για τα συμπεράσματα της ευρωπαϊκής συνόδου κορυφής, καθώς υιοθετήθηκε η ελληνική θέση για τη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών.

«Πρόκειται για αναγνώριση του γεγονότος ότι η διαχείριση αυτού του θέματος δεν μπορεί να επαφίεται μόνο στην Ελλάδα, και ζήτησα ευρωπαϊκή στήριξη, αλλά και την εκπόνηση ενός σχεδίου Β στην περίπτωση που ξαναβρεθούμε αντιμέτωποι με ροές που δεν είναι διαχειρίσιμες», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι η νέα πρόεδρος της Κομισιόν συμφώνησε πως θα πρέπει να θέσουμε σε αναμόρφωση το σύστημα του Δουβλίνου και του μηχανισμού ασύλου.

Ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος το μεσημέρι θα μιλήσει σε εκδήλωση του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας στην Καλαμάτα με θέμα τις επενδύσεις, τόνισε ότι καταδικάστηκαν ομόφωνα οι παράνομες δραστηριότητες της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ και η επέμβαση στη Συρία, ενώ εξέφρασε την αντίθεσή του στην αναβολή της έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων για τη Βόρεια Μακεδονία και την Αλβανία.

Σημειώνεται ότι η εξέλιξη αυτή στιλιτεύτηκε από κορυφαίους αξιωματούχους της ΕΕ και τις ΗΠΑ, ενώ έχει προκαλέσει πολιτική αναστάτωση στα Σκόπια, όπου σήμερα συγκαλείται έκτακτη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, ενώ κυκλοφορούν και φήμες για παραίτηση του πρωθυπουργού Ζάεφ.

Πηγή: Α’ Πρόγραμμα

Σχετική είδηση: Κ. Μητσοτάκης: Ευρωπαϊκή στήριξη στην Ελλάδα για το μεταναστευτικό (video)

www.ert.gr



Πηγή ert.gr