Διαδηλώσεις σε Λίβανο, Γαλλία και Χονγκ Κονγκ (video)

Χιλιάδες διαδήλωσαν και πάλι στους δρόμους του Χονγκ Κονγκ, βίαιη τροπή πήρε άλλη μία διαδήλωση των κίτρινων γιλέκων στο κέντρο του Παρισιού, ενώ εκατοντάδες τραυματίστηκαν στην Βηρυτό, ύστερα από την βίαιη επέμβαση της αστυνομίας, στις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις.

Λίβανος

Εκατοντάδες άνθρωποι τραυματίσθηκαν σε συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας χθες, Σάββατο, το βράδυ στη Βηρυτό, σε βίαια επεισόδια πρωτοφανή από την έναρξη της αμφισβήτησης, τα οποία καταδεικνύουν την επιδείνωση του κλίματος στον Λίβανο, ο οποίος βρίσκεται αντιμέτωπος με κοινωνικοοικονομική και πολιτική κρίση.

Νέες διαδηλώσεις αναμένονται σήμερα στην πρωτεύουσα, όπου οι διαδηλωτές έχουν καλέσει σε συγκέντρωση κοντά στο κοινοβούλιο, δύο βήματα από την πλατεία των Μαρτύρων, επίκεντρο της κινητοποίησης από την έναρξη στις 17 Οκτωβρίου των αντικυβερνητικών συγκεντρώσεων.

Γαλλία

Η αστυνομία του Παρισιού συνέλαβε πάνω από 30 ανθρώπους χθες Σάββατο έπειτα από συγκρούσεις με διαδηλωτές που συμμετείχαν στη νέα κινητοποίηση των λεγόμενων «κίτρινων γιλέκων».

Σύμφωνα με το δίκτυο Franceinfo, υπήρξαν εντάσεις στην περιοχή του Gare de l’Est, ενός από τους μεγαλύτερους σιδηροδρομικούς σταθμούς του Παρισιού, στο δέκατο διαμέρισμα, όπου διαδηλωτές έβαλαν φωτιά σε κάδους και έσπασαν υαλοπίνακες.

Το κίνημα των «κίτρινων γιλέκων» συνεχίζει τις κινητοποιήσεις του εναντίον των πολιτικών του προέδρου του Εμανουέλ Μακρόν για πάνω από έναν χρόνο.

Τις τελευταίες εβδομάδες, ενώθηκε με τα συνδικάτα στις πορείες εναντίον των μεταρρυθμίσεων που σχεδιάζει η κυβέρνηση στις συντάξεις και ευρύτερα στο ασφαλιστικό σύστημα.

www.ert.gr



Πηγή: ert.gr