Τι θα συμβεί, όταν τα μέλη μίας οικογένειας, νεκροί και ζωντανοί, συναντηθούν έπειτα από χρόνια σε ένα κοινό τραπέζι και τους ζητηθεί να μιλήσουν ειλικρινά;

“Η παράσταση έχει ως βασικό θέμα τη δικτατορία της Ουρουγουάης. Η Άννα, η κοπέλα που υποδύομαι, με τη βοήθεια του αγοριού της, φέρνει στη ζωή τους πεθαμένους συγγενείς της προκειμένου να πάρει τις απαντήσεις που θέλει, σχετικά με το τι έγινε εκείνη τη περίοδο. Για την Άννα είναι πραγματική ανάγκη να μάθει τι συνέβη προκειμένου να ελευθερωθεί από τις σκιές του παρελθόντος και να αρχίζει να ζει κανονικά τη ζωή της. Είναι ένας χαρακτήρας που δεν το βάζει εύκολα κάτω, μέχρι να περάσει το δικό της, πεισματάρα αλλά με καλές προθέσεις θα τη χαρακτήριζα. Κατά κάποιο τρόπο, θα μπορούσαμε να πούμε πως η Άννα αντιπροσωπεύει το λαό που θέλει να πάρει απαντήσεις και όσο δεν του τις δίνουνε, τόσο περισσότερο πεισμώνει. Κατά τη διάρκεια αυτού του οικογενειακού «Reunion» γίνονται διάφορα ευτράπελα, ακριβώς γιατί υπάρχει άρνηση από τους δικούς της να αντιμετωπίσουν την αλήθεια και να τη μοιραστούν μαζί της. Το έργο παρότι πραγματεύεται κάτι πολύ σοβαρό, είναι δοσμένο με αρκετή δόση χιούμορ από τον σκηνοθέτη της παράστασης, Πάνο Κούγια”.

Δάφνη Μανούσου

Όλοι μας έχουμε μυστικά και ιστορίες που δεν τις διηγούμαστε είτε από ενοχές είτε επειδή δεν τις θεωρούμε σημαντικές

“Οι άνθρωποι πολλές φορές ξεχνούν το παρελθόν, αποκρύπτουν την αλήθεια, και φοβούνται να ομολογήσουν τα λάθη τους. Με αποτέλεσμα τι; Μόνο κακές συνέπειες μπορούμε να περιμένουμε. Το ίδιο συμβαίνει και στην παράστασή μας… Ένα κορίτσι ζητά επίμονα να γνωρίσει την αλήθεια για γεγονότα του παρελθόντος, κατά τη διάρκεια της δικτατορίας, στην Ουρουγουάη…αλλά ολόκληρη η οικογένειά της διστάζει… Ο Χοσέ που υποδύομαι, ένας αντάρτης με ιδέες, ιδανικά και αξίες πάλεψε, αγωνίστηκε για τον συνάνθρωπο, βασανίστηκε, προδόθηκε και σκοτώθηκε άδικα κατά τη διάρκεια της δικτατορίας.. Εμφανίζεται στην αρχή σας αγγελιαφόρος, απαγγέλοντας λόγια της Αποκάλυψης του Ιωάννη. Προειδοποιεί, ότι έρχεται η καταστροφή ! Έρχεται ως τιμωρός, με σκοπό να πάρει εκδίκηση για τα λάθη του παρελθόντος, ζητά την ευτυχία έστω και για μία ώρα, μια ημέρα…Ο άνθρωπος που ενδιαφερόταν για τον συνάνθρωπό του…τώρα δε διστάζει να προκαλέσει κακό στους ήρωες με σκοπό την προσωπική του ευτυχία…”

Ιωάννης Αθανασόπουλος



Πηγή:bovary.gr