Ένα απίστευτο περιστατικό συνέβη στο Ασκληπιείο Βούλας, όπου γιατρός, φέρεται να είχε συνεννοηθεί να προχωρήσει σε εικονικό εμβολιασμό σε αρνητή, ο οποίος ήθελε το πιστοποιητικό. Πέταξε το εμβόλιο στα σκουπίδια, το εμβόλιο βρέθηκε άθικτο ενώ ο ίδιος δήλωσε ότι ο εμβολιασμός, έγινε κανονικά.

Όπως ανέφερε ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ, Αλέξανδρος Καλαφάτης, ο συγκεκριμένος γιατρός που εργάζεται με σύμβαση εργασίας στο Ασκληπιείο κατηγορείται ότι είχε συνεννοηθεί με πολίτη προκειμένου να του κάνει εικονικό εμβολιασμό.

Στον χώρο του εμβολιασμού μπήκε ο ίδιος, μία νοσοκόμα και ο πολίτης. Η νοσοκόμα διαπίστωσε κατά τη διάρκεια της διαδικασίας ότι ο γιατρός αντί να κάνει το εμβόλιο το απέρριψε στον κάδο των απορριμμάτων. Αμέσως επενέβη η νοσοκόμα η οποία ειδοποίησε τη Διοίκηση του νοσοκομείου που με τη σειρά της ενημέρωσε την αστυνομία.

Από την έρευνα προέκυψε ότι ο ίδιος γιατρός είχε προγραμματίσει να κάνει εμβόλια σε άλλα τέσσερα άτομα. Αυτό που προβληματίζει τις Αρχές είναι ότι τα τέσσερα εμβόλια τα οποία θα έκανε στους πολίτες έχουν εξαφανιστεί κι εκτιμάται ότι ο γιατρός τα έχει πετάξει με αποτέλεσμα να εγείρονται ερωτήματα και συγκεκριμένα η αστυνομία θα ερευνήσει αν είχε σκοπό να κάνει ακόμα τέσσερις εικονικούς εμβολιασμούς σε ισάριθμα άτομα.

Όπως διαπιστώνουν οι αστυνομικοί, στόχος των πολιτών ήταν να πάρουν το πιστοποιητικό εμβολιασμού χωρίς όμως στην πραγματικότητα να έχουν εμβολιαστεί.

Η αστυνομία έχει σχηματίσει δικογραφία σε βάρος του γιατρού για το αδίκημα της απόπειρας ψευδούς βεβαίωσης.

Πηγή: ΕΡΤ, Ρεπορτάζ: Αλέξανδρος Καλαφάτης

www.ertnews.gr



Πηγή ert.gr