Ο αρραβώνας έγινε θέμα συζήτησης με την αστυνομία να ειδοποιείται και να φτάνει στο σημείο. Τι υποστήριξε ο κατηγορούμενος και τι του απάντησε ο εισαγγελέας…

Aθώο έκρινε χθες (27-08-2020) το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου έναν 71χρονο Ρομά για το γλέντι αρραβώνα με τους 150 παρευρισκόμενους στη Νέα Ιωνία. Την ευθύνη για τη διοργάνωση του γλεντιού ανέλαβε ο γιος του, που δήλωσε ότι στο γλέντι είχαν προσκληθεί μόνο 55 άτομα.

Μετά από δύο αναβολές, χθες εκδικάστηκε η υπόθεση. Στο εδώλιο κάθισε ο 71χρονος παππούς του ζευγαριού που αρραβωνιαζόταν και ο οποίος κατηγορούνταν για παραβίαση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, σχετικά με τα μέτρα περιορισμού του κορονοϊού και για διατάραξη της κοινής ησυχίας. Στο δικαστήριο παρέστη ως μάρτυρας ο αστυνομικός, που είχε βρεθεί στο σπίτι, την ώρα του γλεντιού.

Η συνήγορος υπεράσπισης του 71χρονου ανέφερε ότι ο αριθμός των καλεσμένων στο γλέντι ήταν περιορισμένος, περίπου 50 άτομα και έξω από το σπίτι είχε μαζευτεί κόσμος, για να ακούσει μουσική και να δει το γλέντι. Μάλιστα αναφέρθηκε ότι στο γλέντι υπήρχε και «κλαρινιτζής».

Όπως κατέθεσε ο αστυνομικός, είχαν γίνει τηλεφωνήματα για διατάραξη της κοινής ησυχίας και στις 02.45 τα ξημερώματα μετέβη στο σημείο και προσέγγισε το σπίτι από απόσταση. Ανέφερε ότι υπήρχαν τουλάχιστον 150 άτομα σε καρέκλες και όρθιοι. Όπως πρόσθεσε, έγιναν τρεις προσπάθειες από τους αστυνομικούς, να προσεγγίσουν τον χώρο για λόγους προστασίας της σωματικής τους ακεραιότητας. «Είναι ένα ιδιότυπο γκέτο», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι είχαν γίνει αλλεπάλληλα τηλεφωνήματα διαμαρτυρίας για την έντονη μουσική, για την οποία ανέφερε ότι υπήρχε στερεοφωνική εγκατάσταση. Επισήμανε ακόμη, πως δεν τηρούσαν καμία απόσταση μεταξύ τους.

Click4more: Τρίκαλα: Μητέρα είδε το φίδι να ανεβαίνει στο κρεβάτι του παιδιού της και απόρησε με τη δύναμη που βρήκε!

«Δεν κανόνισε ο πατέρας μου το γλέντι»

Ως μάρτυρας υπεράσπισης κατέθεσε ο 41χρονος γιος του 71χρονου, που είναι ο πατέρας του 16χρονου, που αρραβωνιαζόταν. Ο 41χρονος τόνισε ότι ο ίδιος διοργάνωσε το γλέντι με 55 καλεσμένους, ενώ για τον πατέρα του, που μένει σε σπίτι στον επάνω όροφο από το δικό του, δήλωσε πως ήρθε για μία ώρα στο γλέντι, έφαγε και πήγε στο σπίτι του, για να κοιμηθεί.

«Δεν είχα τη δυνατότητα να ταΐσω 150 άτομα», είπε στο δικαστήριο, υπογραμμίζοντας ότι και οι Ρομά φοβούνται τον κορονοϊό. Όσο για τον κόσμο που είχε συγκεντρωθεί έξω από το σπίτι, ανέφερε πως δεν μπορούσε να τους διώξει. «Ο πατέρας μου έχει εννιά εγγόνια. Δεν διοργάνωσε αυτός το γλέντι», είπε και πρόσθεσε ότι υπήρχαν αποστάσεις μεταξύ των τραπεζιών, που κάθισαν οι καλεσμένοι. Παράλληλα ανέφερε πως δεν γινόταν να αναβάλει τον αρραβώνα, καθώς είχε καλεσμένους από Κύπρο.

Click4more: Τρίκαλα: Αυτό είναι το πόρισμα για το κινητό της 16χρονης Μαρίας, που βρέθηκε νεκρή στην είσοδο εκκλησίας

«Με ζούνε τα παιδιά μου»

«Είμαι 71 χρόνων, σε δικαστήριο δεν έχω ξαναπάει», ανέφερε ο παππούς στην απολογία του. Σημείωσε ότι στο γλέντι ήταν λίγα άτομα. «Ο γιος μου έκανε το κάλεσμα, αυτός τα κανόνισε», είπε και πρόσθεσε πως στις 10.00 το πρωί την ίδια ημέρα ήρθε στο σπίτι του η αστυνομία και τον συνέλαβε.

Ο 71χρονος είπε ότι δεν λαμβάνει σύνταξη και πως τον συντηρούν τα παιδιά του. «Συνέλαβαν εμένα, γιατί το σπίτι είναι στο όνομά μου», πρόσθεσε και εξήγησε ότι είπε στην αστυνομία, πως το γλέντι έγινε από τον γιο του.
«Για το δικαστήριο είναι αδιάφορο αν είναι κάποιος σε μια ομάδα. Στο πλαίσιο του Συντάγματος σεβόμαστε τους νόμους, για να μη γίνει η κοινωνία ζούγκλα. Το κράτος κάνει προσπάθεια, να βάλει μέτρα και σε αυτή την περίπτωση υπήρχε αδιαφορία», είπε ο εισαγγελέας, ενώ στάθηκε και στο ζήτημα της έντονης μουσικής μέχρι τις 03.00 το πρωί.

«Το σπίτι ήταν δικό του και έπρεπε να χτυπήσει το χέρι στο τραπέζι, για να μη γίνει το γλέντι», είπε για τον 71χρονο, προτείνοντας την ενοχή του και να επιβληθεί ποινή. Από την πλευρά της η συνήγορος υπεράσπισης του 71χρονου τόνισε πως έχει λευκό ποινικό μητρώο και πως δεν ήταν ο διοργανωτής του γλεντιού.

Το δικαστήριο κήρυξε τον 71χρονο αθώο και διαβίβασε τη δικογραφία στην Εισαγγελία, για τη διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών του γιου του. Σημειώνεται ότι σε βάρος του 71χρονου είχε επιβληθεί και πρόστιμο 5.000 ευρώ, το οποίο θα ακυρωθεί.

Πηγή: e-thessalia.gr

To άρθρο Βόλος: Χαμός σε αρραβώνα 16χρονου! Πήγαν περίπατο τα μέτρα για τον κορονοϊό αλλά ο κατηγορούμενος αθωώθηκε δημοσιεύτηκε στο NewsIT .



Πηγή:newsit.gr