Βόλος: Παραπομπή 43χρονου σε δίκη για τη δολοφονία ηλικιωμένης το 2002

Με την κατηγορία της δολοφονίας από πρόθεση παραπέμπεται να δικαστεί στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, 43χρονος Αλβανός, που συνελήφθη το περασμένο καλοκαίρι για τη δολοφονία μιας 71χρονης γυναίκας, της Χρυσούλας Σπαθούλα, πριν 19 ολόκληρα χρόνια (Απρίλιος 2002) στο Διμήνι Βόλου.

Η άτυχη γυναίκα είχε βρεθεί από γειτόνισσές της, να κείτεται σε μία λίμνη αίματος κοντά στην είσοδο του σπιτιού της, φέροντας χτυπήματα στα πλευρά και στο κεφάλι εκδορές στο σώμα που προέρχονταν από σουγιά και μώλωπες στο λαιμό της.

Η εξιχνίαση του εγκλήματος ήρθε τόσα χρόνια μετά, τον Ιούλιο του 2020, χάρη στην αξιοποίηση της υπερσύγχρονης τεχνολογίας που διαθέτουν πλέον τα εργαστήρια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, καθώς ταυτοποιήθηκε ένα παλαμικό αποτύπωμα που είχε βρεθεί στο πόμολο της πόρτας της κρεβατοκάμαρας της ηλικιωμένης. Το αποτύπωμα ανήκε σε 43χρονο Αλβανό οικοδόμο που ζει στον Βόλο και σε βάρος του εκδόθηκε ένταλμα, βάσει του οποίου συνελήφθη.

Ο ίδιος όταν είχε οδηγηθεί στον ανακριτή ομολόγησε την διάρρηξη της μονοκατοικίας της Χρυσούλας Σπαθούλα, με στόχο να κλέψει λίρες και μετρητά, που η εκλιπούσα έλεγε ότι κατείχε στο σπίτι της, ωστόσο – όπως υποστήριξε – δεν ολοκλήρωσε την πράξη του, ενώ αρνήθηκε ότι τη δολοφόνησε.

Για το έγκλημα είχε συλληφθεί ένας ακόμη Αλβανός ως συνεργός, ο οποίος ωστόσο, απαλλάσσεται των κατηγοριών με το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Βόλου που παραπέμπει τον κατηγορούμενο σε δίκη.

Πηγή:ΕΡΤ/Ρεπορτάζ: Ελένη Ραυτοπούλου

www.ert.gr



Πηγή ert.gr