Βρετανία: Οι παμπ JD Wetherspoon στηρίζουν το Brexit

Περισσότερα βρετανικά και όχι ευρωπαϊκά ποτά, όχι γαλλική σαμπάνια, αλλά βρετανική ή αμερικανική μπύρα αντί για μπύρες γερμανικής προέλευσης θα σερβίρει στους πελάτες της η βρετανική αλυσίδα παμπ JD Wetherspoon, την οποία διαχειρίζεται ο Τιμ Μάρτιν, ένας από τους πιο πιστούς υποστηρικτές του Brexit.

Η συγκεκριμένη κίνηση εντάσσεται στις προσπάθειες να καταστεί ο εν λόγω όμιλος πιο ανταγωνιστικός ενόψει της προγραμματισμένης αποχώρησης της χώρας από την τελωνειακή ένωση της ΕΕ, ανέφερε ο Τιμ Μάρτιν, πρόεδρος της αλυσίδας Wetherspoon, ο οποίος συμμετείχε στην εκστρατεία υπέρ της εξόδου της Βρετανίας από την ΕΕ.

«Η τελωνειακή ένωση της ΕΕ είναι ένα σύστημα προστατευτισμού που σε μεγάλο βαθμό έχει παρερμηνευτεί», δήλωσε ο Μάρτιν. «Επιβάλλει δασμούς στο 93% του κόσμου που δεν βρίσκεται εντός της ΕΕ, διατηρώντας τις τιμές υψηλές για τους Βρετανούς καταναλωτές», πρόσθεσε.

Η αλυσίδα παμπ Wetherspoon θα αντικαταστήσει τη σαμπάνια με αφρώδεις οίνους από το Ηνωμένο Βασίλειο και θα σερβίρει μπύρα από σιτάρι από τη Βρετανία και τις ΗΠΑ. Οι αλλαγές αυτές αναμένεται να επηρεάσουν συνολικά 800 παμπ από τις 9 Ιουλίου.

Σημειώνεται ότι, οργανώσεις Βρετανών εργοδοτών έχουν ζητήσει από την κυβέρνηση να παραμείνει στην τελωνειακή ένωση με την ΕΕ μετά το Brexit, προειδοποιώντας για τον κίνδυνο επιβολής δασμών και καθυστερήσεων στα σύνορα κατά τις εμπορικές τους συναλλαγές με την ένωση εάν βρίσκονται εκτός του χώρου ενιαίων εξωτερικών δασμών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

www.ert.gr



Πηγή: ert.gr