Α. Γεωργιάδης στην ΕΡΤ: Αν υπάρξουν εικόνες συνωστισμού είμαι έτοιμος να δράσω αστραπιαία

«Αν υπάρξουν εικόνες συνωστισμού στους δρόμους, όπως είδαμε σε άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, είμαι έτοιμος να δράσω αστραπιαία», δήλωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης.

Σε ερώτηση για το αν τον ανησυχεί το αποτέλεσμα της απόφασης να ανοίξει το λιανεμπόριο τη Δευτέρα, ο κ. Γεωργιάδης είπε χαρακτηριστικά «με ανησυχεί πάρα πολύ» προσθέτοντας ότι «το σύνθημα είναι προσέχουμε και τηρούμε τα μέτρα για να έχουμε εμπόριο».

«Αν δεν τηρήσουμε τα μέτρα και αρχίσει η πανδημία την αντίστροφη πορεία, δεν έχω καμία άλλη επιλογή από το να επιστρέψουμε αυτομάτως στο προηγούμενο καθεστώς», τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης.

Απαντώντας τέλος σε ερώτηση για το πότε θα ανοίξει πάλι η εστίαση, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι πηγαίνουμε ένα βήμα τη φορά και σημείωσε ότι έχουμε αναλάβει ένα στοίχημα: «να δουλέψει η οικονομία χωρίς να ανέβει η πανδημία».

«Αυτό για να το πετύχουμε πρέπει να πηγαίνουμε με προσεκτικά βήματα. Για την εστίαση θα με ρωτήσετε μετά από 2 εβδομάδες όταν θα μπορώ να μετρήσω την επίπτωση του ανοίγματος του λιανεμπορίου στην πανδημία», ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης.

Πηγή: ΕΡΤ1

www.ert.gr



Πηγή: ert.gr