Αρνητικά τα 189 δείγματα στο Αγίασμα Ροδόπης-7ημερη καραντίνα στον Εχίνο Ξάνθης (video)

Στους 189 ανέρχονται πλέον οι θάνατοι από κορονοϊό στη χώρα μας, καθώς 70χρονη, με υποκείμενα νοσήματα, κατέληξε στη ΜΕΘ του νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης. Πρόκειται για τον έκτο θάνατο από τον Εχίνο. Το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν στη χώρα δύο θάνατοι και 24 νέα κρούσματα, από τα οποία τα 18 στην Ξάνθη, 2 στη Ροδόπη και 4 από ταξίδια στο εξωτερικό.

Ενθαρρυντικό πάντως θεωρείται το γεγονός πως και τα 189 δείγματα που λήφθηκαν από κατοίκους στο Αγίασμα Ροδόπης είναι αρνητικά, ενώ σήμερα αναμένονται τα αποτελέσματα και για άλλα 74 δείγματα που λήφθησαν χθες. Ο δήμος του Ιάσμου έχει μεριμνήσει και δίνει φαγητό στους κατοίκους καθώς διανύουν την τρίτη ημέρα καραντίνας, η οποία θα ισχύει ως τις 23 Ιουνίου.

Σε καραντίνα για μία εβδομάδα τέθηκε η κοινότητα Εχίνου στο δήμο Μύκης Ξάνθης μετά την αύξηση των κρουσμάτων από τον κορονοϊό.

Εν τω μεταξύ, κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τον πρώην Υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό επισκέπτεται σήμερα Ροδόπη και Ξάνθη. Στις 9.30 θα μετάσχει σε σύσκεψη με φορείς.

Πηγή: ΕΡΤ
Ρεπορτάζ: Βασιλική Μαχαίρα, Σαμή Καραμπουγιούκογλου

www.ert.gr



Πηγή ert.gr