Η στιγμή της μεγάλης απονομής πλησιάζει. Στη σημαντικότερη κατηγορία των βραβείων Όσκαρ «κονταροχτυπιούνται» εννέα ταινίες με τους συντελεστές να καρδιοχτυπούν μέχρι την αναγγελία του νικητή.


 

Όλα είναι έτοιμα για τη μεγάλη βραδιά των  Όσκαρ  και τα αστέρια του Χόλιγουντ τα οποία διεκδικούν το πολυπόθητο αγαλματάκι…περιμένουν με αγωνία ….



Φέτος η 90η τελετή γίνεται στη σκιά του μεγάλου σκανδάλου σεξουαλικής παρενόχλησης. Για το λόγο αυτό στήθηκαν  πινακίδες στο Χόλιγουντ με τον τίτλο ‘’Ολοι γνωρίζαμε αλλά ακόμη δεν έχει συλληφθεί κανείς…’’


Με 13 υποψηφιότητες η ταινία του Γκιγιέρμο ντελ Τόρο “Το Σχήμα του Νερού” σέρνει το χορό για την 90η  τελετή των Οσκαρ.


Ανάμεσα στις 9 υποψήφιες στην κατηγορία της καλύτερης ταινίας το  The Post.. :Απαγορευμένα μυστικά του Στίβεν Σπίλμπεργκ με την Μέριλ Στριπ να απολαμβάνει την  21η υποψηφιότητα της , απέναντι στη Φράνσες Μακ Ντόρμαντ, τη Σάλι Χοκινς, τη Μαργκοτ Ρομπι και τη Σίρσα Ρόναν..


Την 21η της υποψηφιότητα απολαμβάνει η Μέριλ Στριπ, απέναντι στη Φράνσες Μακ Ντόρμαντ, τη Σάλι Χοκινς, τη Μαργκοτ Ρομπι και τη Σίρσα Ρόναν..


Ο ρόλος του Ουίνστον Τσόρτσιλ έφερε βραβεία και μια υποψηφιότητα για Οσκαρ στον Γκάρι Ολντμαν. Συνυποψήφιοι οι Ντένζελ Γουάσινγκτον, Ντάνιελ Καλούγια, Τίμοθι Σαλαμέ αλλά και ο Ντάνιελ Ντέι Λούις που έχει δηλώσει ότι η ταινία “Αόρατη Κλωστή” θα είναι η τελευταία του…


Η ολοκληρωτική κυριαρχία του Ιρλανδού Μάρτιν ΜακΝτόνα σε όλες τις ως τώρα βραβεύσεις με τις «Τρεις Πινακίδες Έξω από το Έμπινγκ, στο Μιζούρι» φωτογραφίζει την ταινία ως απόλυτο φαβορί στην κατηγορία, σε συνδυασμό με τις σχεδόν σίγουρες νίκες της Φράνσις ΜακΝτόρμαντ στην κατηγορία α’ γυναικείου ρόλου και του Σαμ Ρόκγουελ στη β’ αντρικού.


Η Γκρέτα Γκέργουικ με το Lady Bird έγινε η 5η γυναίκα που κέρδισε υποψηφιότητα στην ελιτ κατηγορία της σκηνοθεσίας, σε μια χρονιά που οι σεξουαλικές κακοποιήσεις και τα δικαιώματα των γυναικών έχουν τον πρώτο ρόλο στις τελετές απονομής…


Η τελετή των Όσκαρ θα πραγματοποιηθεί στο Χόλιγουντ στις 4 Μαρτίου και για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά θα τα παρουσιάζει ο Τζίμι Κίμελ.


Δείτε εδώ το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star…


 

Tags:



Πηγή:star.gr