Ανάδρομος Ποσειδώνας στους Ιχθείς 22 Ιουνίου με 28 Νοεμβρίου 2020. Παραπλανήσεις, εξαπατήσεις, αλλά και έμπνευση, ονειροπόληση. Σε ποιον τομέα σε επηρεάζει; Η αστρολόγος Αλίντα Κανάκη γράφει για τον πλανήτη Ποσειδώνα και όλα εκείνα που πρέπει να προσέξεις…

Ο Ποσειδώνας, μαζί με την Αφροδίτη είναι οι δύο πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος που αντιπροσωπεύουν τη θηλυκή ενέργεια. Είναι ο μοντέρνος κυβερνήτης του ζωδίου των Ιχθύων, όπου και φιλοξενείται ήδη από τις 4 Απριλίου 2011 μέχρι και τις 26 Ιανουάριο του 2026, που θα περάσει οριστικά στο ζώδιο του Κριού!

Ο Ποσειδώνας είναι ο πλανήτης που συνδέεται με τη συμπόνια, την ονειροπόληση, την πνευματικότητα και την καλλιτεχνική έκφραση. Κυβερνά το χώρο της ψυχαγωγίας (κινηματογράφο, τηλεόραση) με τη μαγεία που ασκεί η εικόνα και την ονειροπόληση, αλλά και τη γόνιμη φαντασία που προσφέρει. Είναι όμως και ο πλανήτης που θολώνει την κρίση, παραπλανεί και εξαπατά, δημιουργεί το αίσθημα φυγής που μας καταλαμβάνει και αυτός που εξουσιάζει τα παραισθησιογόνα και κάθε είδους εξάρτηση.

Η ανάδρομη διέλευσή του διαρκεί περίπου 158 μέρες και παρατηρείται μια φορά το χρόνο. Οι κύριες επιρροές της ανάδρομης πορείας του αφορούν στον οίκο του ωροσκοπίου που διελαύνει κάθε φορά. Ανακινεί τα άλυτα ζητήματα του παρελθόντος, που μπορούν να αλλάξουν τον συναισθηματικό και ψυχικό μας κόσμο και αναζωπυρώνει τα βαθιά κρυμμένα συναισθήματά μας. Εξ αιτίας της απατηλής φύσης του, οι εξωτερικές δομές εξασθενούν αργά αλλά σταθερά, με αποτέλεσμα πολλές φορές να αισθανόμαστε ότι βαδίζουμε σε κινούμενη άμμο και ότι χάνουμε όλα μας τα στηρίγματα.

Πολλά άτομα ίσως να αισθανθούν να οξύνεται η διαίσθησή τους την περίοδο της ανάδρομης πορείας του ή να αναπτύσσεται κάποιας μορφής διορατική ικανότητα, ενώ τα όνειρα γίνονται πιο ζωντανά και ίσως προφητικά. Οι αισθήσεις μας οξύνονται και η εσωτερική μας φωνή αποκτά ένταση αλλά και βάθος. Ίσως να παρατηρηθεί μάλιστα και μια έξαρση της καλλιτεχνικής δημιουργίας, καθώς τα άτομα που έχουν καλλιτεχνικές ευαισθησίες βρίσκουν νέους τρόπους έκφρασης. Υπάρχει όμως και ο ορατός κίνδυνος να παραπλανηθούμε, καθώς η κρίση μας δεν λειτουργεί αποτελεσματικά, και να καταλήξουμε σε ουτοπικές καταστάσεις. Είναι η περίοδος εκείνη που θα πρέπει να φροντίσουμε τις συναισθηματικά παραμελημένες πλευρές του εαυτού μας, ώστε να έρθουμε σε επαφή με τον πραγματικό μας εαυτό.

Για να επιτευχθεί όμως αυτή η «γείωση» απαιτείται χρόνος και προσπάθεια και δεν είναι δυνατόν να ολοκληρωθεί σε μια ανάδρομη διέλευση. Όσα χρόνια λοιπόν βρίσκεται στο ζώδιο των Ιχθύων και ενεργοποιεί ένα συγκεκριμένο οίκο του γενέθλιου χάρτη μας, οφείλουμε να βάλουμε σε τάξη το συγκεκριμένο κομμάτι της ζωής μας. Πριν δούμε ποιον οίκο του ωροσκοπίου έχει ενεργοποιήσει η διέλευση του μέσα από το ζώδιο των Ιχθύων, ας τονίσουμε ότι ο Ποσειδώνας σαν πλανήτης συνδέεται άμεσα με το υγρό στοιχείο και ως εκ τούτου με τα μετεωρολογικά φαινόμενα, τη θάλασσα αλλά και τη σεισμική δραστηριότητα. Την περίοδο της ανάδρομης πορείας του από 22 Ιουνίου με 28 Νοεμβρίου 2020 ίσως να υπάρξουν απρόβλεπτες καιρικές συνθήκες με έντονες βροχοπτώσεις, ενώ την περίοδο της εισόδου και εξόδου του από την ανάδρομη κίνηση υπάρχει το ενδεχόμενο να υπάρξει έντονη σεισμική ή ηφαιστειακή δραστηριότητα. Χώρες που επηρεάζονται περισσότερο: Ισπανία, Ιταλία, Ελλάδα, Τουρκία, Αζερμπαϊτζάν, Γεωργία, Ιράν, Ιράκ, Αφγανιστάν, Πακιστάν, Ινδία, Ινδονησία, Μιανμάρ, Καραϊβική, Ιαπωνία, Ατλαντικός ωκεανός.

Κριός
Ο Ποσειδώνας στους Ιχθείς ενεργοποιεί τον 12ο οίκο του ωροσκοπίου σας, τον οίκο που αφορά στα μυστικά και τα απόκρυφα, την ψυχολογία και την ψυχική υγεία σας, τα όνειρα και τον αλτρουισμό. Για την περίοδο που ακολουθεί μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου θα πρέπει να αποφύγετε την παρασκηνιακή δράση, τόσο σε προσωπικό, όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο, γιατί θα αποκαλυφθούν τα πάντα και υπάρχει έντονο το ενδεχόμενο να έρθετε στην καλύτερη περίπτωση σε δύσκολη θέση. Εάν δεν μπορείτε να αποφύγετε μια τέτοιου είδους δράση, φροντίστε να καλύψετε τουλάχιστον με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα νώτα σας, για να μην υποστείτε συνέπειες.

 

Ταύρος
Ο 11ος οίκος σας είναι ενεργοποιημένος τα χρόνια της διέλευσης του Ποσειδώνα από το ζώδιο των Ιχθύων, αυτόν της φιλίας, των ομαδικών δράσεων και της κοινωνικής σας παρουσίας και καταξίωσης. Μην αφήνετε την κρίση σας να ατονήσει ή να αποσυντονιστεί αυτό το διάστημα της ανάδρομης πορείας του Ποσειδώνα, γιατί κινδυνεύετε να πάρετε λάθος δρόμο. Θα έχετε την τάση να εμπιστεύεστε άτομα που ελάχιστα γνωρίζετε, να επενδύετε σε αυτά και να τα ακολουθείτε τυφλά. Μόνο όταν επανέλθει ο Ποσειδώνας σε ορθή φορά θα μπορέσετε να δείτε καθαρά, σαν να βγήκατε από λήθαργο, τα λάθη που κάνατε.

 

Δίδυμοι
Με τον 10ο οίκο σας στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, η καριέρα σας και ο δημόσιος βίος τυγχάνουν της προσοχής του Ποσειδώνα! Προσπαθήστε να μην κάνετε παρορμητικές κινήσεις σε βασικούς τομείς στη ζωή σας, όσο είναι ο Ποσειδώνας ανάδρομος, όπως είναι η καριέρα ή τα συναισθηματικά σας. Η κρίση σας δεν θα λειτουργεί αποτελεσματικά, με αποτέλεσμα να κινδυνεύετε να πάρετε λανθασμένες αποφάσεις που πολύ δύσκολα θα μπορείτε να ανατρέψετε αργότερα, όταν θα συνειδητοποιήσετε το λάθος σας.

 

Καρκίνος
Η εξερεύνηση, η ανώτερη γνώση και τα ταξίδια έχουν ενεργοποιηθεί με τη διέλευση αυτή στον χάρτη σας, ως πλευρές της ζωής σας που σχετίζονται με τον 9ο οίκο. Θα έχετε την τάση να είστε υπερβολικά αισιόδοξοι την περίοδο της ανάδρομης πορείας του Ποσειδώνα και να αγνοείτε τους κινδύνους και τις κακοτοπιές που καραδοκούν. Η αισιοδοξία είναι καλή, αλλά με μέτρο. Πρέπει να πατάτε γερά στα πόδια σας, ιδίως όταν πρέπει να πάρετε σοβαρές αποφάσεις.

 

Λέων
Ο 8ος οίκος σχετίζεται με το σεξ κα τα πάθη, το θάνατο και την αναγέννηση και είναι αυτός που τυγχάνει της ειδικής μεταχείρισης με τη διέλευση αυτή! Εσάς ο ανάδρομος Ποσειδώνας σας επηρεάζει στον οικονομικό τομέα. Αποφύγετε να συνάψετε νέες δανειακές συμβάσεις, γιατί κινδυνεύετε να υπερεκτιμήσετε τις δυνατότητες σας αποπληρωμής ή ακόμη και να δανείσετε χρήματα σε φιλικά πρόσωπα, γιατί ίσως δεν τα πάρετε ποτέ πίσω. Ακόμη, αποφύγετε ριψοκίνδυνες επενδύσεις κεφαλαίων γιατί θα εξαπατηθείτε!

 

Παρθένος
Οι σχέσεις, οι συνεργασίες, οι συνεταιρισμοί και ο γάμος, που αντιπροσωπεύουν τους τομείς της ζωής σας και ανήκουν στον 7ο οίκο του ωροσκοπίου σας. Όταν θα γνωρίζετε νέα άτομα αυτό το διάστημα, είτε σε επαγγελματικό επίπεδο, είτε σε συναισθηματικό, θα έχετε την αίσθηση ότι τα γνωρίζετε από καιρό και θα τα εμπιστεύεστε χωρίς δεύτερη σκέψη. Αυτό θα αποτελεί και την πηγή της κακοδαιμονίας σας. Φροντίστε να είστε απόλυτα σίγουροι για τα άτομα που έχετε στο πλευρό σας!

 

Ζυγός
Ο 6ος οίκος, αυτός που εκπροσωπεί την υγεία και την εργασία σας έχει ενεργοποιηθεί από τον Ποσειδώνα στους Ιχθείς! Ο ανάδρομος Ποσειδώνας θα είναι υπεύθυνος για τη διάσπαση προσοχής που θα έχετε να αντιμετωπίσετε το διάστημα αυτό μέχρι και τα μέσα Νοεμβρίου. Θα είστε αφηρημένοι και ξεχασιάρηδες, με αποτέλεσμα να εκτίθεστε πολλές φορές αλλά και να είστε επιρρεπείς σε λάθη στον επαγγελματικό τομέα. Προσοχή λοιπόν!

 

Σκορπιός
Ο 5ος οίκος του ωροσκοπίου σας που έχει σχέση με τη δημιουργικότητα, τον έρωτα και τους απογόνους βρίσκονται στο επίκεντρο με τη διέλευση αυτή. Η κρίση σας δεν θα λειτουργεί αποτελεσματικά στον ερωτικό τομέα την περίοδο της ανάδρομης κίνησης του Ποσειδώνα και κινδυνεύετε να βρεθείτε μπλεγμένοι σε ουτοπικές ερωτικές καταστάσεις. Δεν θα είστε σε θέση να ερμηνεύσετε τα όσα σας συμβαίνουν σωστά και ρισκάρετε το ενδεχόμενο να γίνετε έρμαιο των καταστάσεων. Χρειάζεται πολύ περισσότερη προσοχή στις ερωτικές σας επιλογές!

 

Τοξότης
Η οικογένεια, οι ρίζες σας και το σπίτι σας από τον 4ο οίκο ενεργοποιούνται από τον Ποσειδώνα αυτή την χρονική περίοδο. Είναι μια περίοδος που θα θελήσετε να αποτραβηχτείτε από τα πολύβουα πλήθη που σας περιβάλουν συνήθως και να βρείτε καταφύγιο ηρεμίας και γαλήνης στο σπίτι σας, με τους δικούς σας ανθρώπους. Θα σας λείψει αυτή η ανεξάντλητη διάθεση για εξόδους και ξεφαντώματα, ταξίδια και νέες εμπειρίες, αλλά είναι καιρός να ηρεμήσετε, να βρείτε τις ισορροπίες σας και να επενδύσετε σε όσα πραγματικά αξίζουν στη ζωή.

 

Αιγόκερως
Η επικοινωνία, τα αδέλφια και οι συγγενείς, που καλύπτουν τον 3ο οίκο του ωροσκοπίου σας δέχεται την επίδραση του Ποσειδώνα. Στον επαγγελματικό τομέα θα πρέπει να έχετε τα μάτια σας δεκατέσσερα αυτό το διάστημα, καθώς πίσω από τα ψιλά γράμματα των συμβολαίων ή των συμφωνιών που ίσως κλιθείτε να υπογράψετε, θα κρύβονται παγίδες που θα σας στοιχίσουν σημαντικά σε χρόνο, χρήμα και ενέργεια!

 

Υδροχόος
Ο 2ος οίκος σας, τα χρήματα, τα συναισθήματα και τα αγαθά βρίσκονται στο επίκεντρο της διέλευσης του Ποσειδώνα από τους Ιχθείς. Οι καταχρήσεις και οι εξαρτήσεις είναι το αδύνατο σας σημείο αυτήν την περίοδο της ανάδρομης πορείας του, και εκεί θα πρέπει να ρίξετε όλη σας την προσοχή. Αποφύγετε το υπερβολικό φαγητό ή ποτό, γιατί θα πρέπει σύντομα να αντιμετωπίσετε τις συνέπειες, ενώ πολύ πιο δύσκολες να καταπολεμηθούν θα είναι άλλου είδους εξαρτήσεις, που μπορεί να αποκτηθούν αυτήν τη περίοδο, όπως η χρήση παραισθησιογόνων ουσιών!

 

Ιχθείς
Ο Ποσειδώνας, ο κυρίαρχος πλανήτης του ωροσκοπίου σας, βρίσκεται στο σπίτι του, στον 1ο οίκο σας, αυτό που αφορά εσάς! Τη συμπεριφορά σας και τις προτιμήσεις σας, που ουσιαστικά καθορίζουν το ποιοι είστε. Είστε ευλογημένοι με έμπνευση τις χρονιές αυτές, αλλά χρειάζεται προσοχή στις σχέσεις σας με τους γύρω σας, σε σχέσεις που φαντάζουν ιδανικές αλλά δεν είναι επί της ουσίας. Θα έχετε να αντιμετωπίσετε σημαντικά ζητήματα υπαρξιακής φύσης αυτό το πεντάμηνο της ανάδρομης πορείας του κυβερνήτη σας. Θα σας κυριεύσει η ανασφάλεια για την επιβίωση σας και κινδυνεύετε να κάνετε σπασμωδικές κινήσεις. Καταπολεμήστε τις φοβίες σας και θα δείτε αμέσως μετά, ότι όλα όσα φοβόσασταν ήταν αποκύημα της φαντασίας σας.

 





Πηγή:tlife.gr