Με τον Λιβάι Γκαρσία να σκοράρει στο ντεμπούτο του στο πρωτάθλημα και τον 20χρονο Μαχαίρα να είναι εκ των κορυφαίων, η ΑΕΚ επικράτησε με 3-0 της Λαμίας για την τρίτη αγωνιστική της Superleague και πέτυχε την τρίτη διαδοχική νίκη της στη σεζόν.

Ο Καρέρα έκανε πολλές αλλαγές στην ενδεκάδα, αλλά βρήκε νέους πρωταγωνιστές στον νεοφερμένο Γκαρσία, που σκόραρε στην πρώτη του τελική προς την εστία και τον νεαρό Μαχαίρα, που ξεκίνησε βασικός κι έδωσε την ασίστ για τη γκολάρα του Κρίστιτσιτς στο δεύτερο τέρμα της Ένωσης. Ο Ενομπακάρε από ωραία ενέργεια του Αλμπάνη, διαμόρφωσε το τελικό σκορ στο 83′, πετυχαίνοντας κι αυτός το πρώτο του γκολ με τη φανέλα της ΑΕΚ.

Το παιχνίδι

Η ΑΕΚ ξεκίνησε πολύ δυνατά το ματς, με τον Μάνταλο να βρίσκει με σέντρα τον Μαχαίρα μέσα στην περιοχή κι αυτόν να στέλνει την μπάλα ελάχιστα άουτ με κεφαλιά, πριν συμπληρωθεί ένα λεπτό αγώνα. Η Ένωση “απείλησε” και με σουτ του Ανσαριφάρντ, πριν ανοίξει το σκορ μόλις στο 14′.

Από προσπάθεια του Ιρανού φορ μέσα στην περιοχή, η μπάλα έφθασε στον Λιβάι Γκαρσία, ο οποίος πλάσαρε ιδανικά για το πρώτο του γκολ με τη φανέλα της νέας του ομάδας.

  

Οι παίκτες του Καρέρα “έριξαν” στη συνέχεια το ρυθμό, με τη Λαμία να μην μπορεί να γίνει επικίνδυνη, αλλά και τους ίδιους να μην έχουν ευκαιρίες για ένα δεύτερο γκολ. Χρειάστηκε να φθάσουμε στο 38′ για μια καλή φάση για την Ένωση, με τον Μπακάκη να μην προλαβαίνει να “τσιμπήσει” την μπάλα σωστά προ του Επασί από πλάγια θέση.

Η ΑΕΚ “πίεσε” στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου, αλλά ούτε ο Ανσαριφάρντ κατάφερε να περάσει τον τερματοφύλακα της Λαμίας σε δικό του τετ-α-τετ στο τελευταίο λεπτό πριν την ανάπαυλα.

Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε στο δεύτερο μέρος, με την Ένωση να ψάχνει ένα δεύτερο γκολ για να “καθαρίσει” το ματς και να χάνει απίθανη ευκαιρία στο 50′. Ο Μαχαίρα έκανε ωραία ενέργεια και σέντρα… μισό γκολ στον Ανσαριφάρντ, αλλά αυτός στο μισό μέτρο από την κενή εστία, “σημάδεψε” το οριζόντιο δοκάρι, ενώ στη συνέχεια της φάσης κι ο Μάνταλος βρήκε το κάθετο δοκάρι με κεφαλιά από πλάγια θέση μέσα στη μικρή περιοχή.

 

Το γκολ ήρθε τελικά στο 65′, από νέα ασίστ του 20χρονου εξτρέμ και φοβερό σουτ του Κρίστιτσιτς από το ύψος της περιοχής, το οποίο άφησε “άγαλμα” τον Επασί. Το 2-0 έβαλε ουσιαστικά και τέλος στο ματς, αφού η Λαμία προσπάθησε να μειώσει στη συνέχεια, αλλά χωρίς να “απειλήσει” ουσιαστικά την εστία του Τσιντώντα.

 

Το μόνο που άλλαξε ήταν το τελικό σκορ, αφού στο 83′ ο Αλμπάνης έδωσε… μισό γκολ στον Ενομπακάρε για να πλασάρει αυτός -με δυσκολία- σε κενή εστία και να γράψει το τελικό 3-0. Η ΑΕΚ έκανε έτσι τη δεύτερη νίκη της στο πρωτάθλημα και τρίτη σε τρία παιχνίδια τη φετινή σεζόν, δείχνοντας σε καλή κατάσταση ενόψει του “τελικού” με τη Βόλφσμπουργκ στο Europa League.

Περισσότερα σε λίγο…

To άρθρο ΑΕΚ – Λαμία: Τριάρα με “καυτούς” νέους για την Ένωση! videos δημοσιεύτηκε στο NewsIT .



Πηγή:newsit.gr