Η αστρολόγος Αλίντα Κανάκη γράφει για τον Άρη στον Κριό -από 28 Ιουνίου έως 7 Ιανουαρίου. Πώς μας επηρεάζει;

Μια από τις πολλές σημαντικές πλανητικές διελεύσεις της χρονιάς που διανύουμε είναι και το πέρασμα του Άρη στον Κριό, στο φυσικό του χώρο, εκεί που μπορεί να αναπτυχθεί ελεύθερα και να εκφράσει όλη του τη δύναμη και επιθετικότητα. Το αξιοσημείωτο ωστόσο δεν είναι το γεγονός ότι θα περάσει μέσα από τον Κριό, αλλά το ότι θα παραμείνει για έξι περίπου μήνες, με μια δίμηνη ανάδρομη πορεία μεταξύ Σεπτεμβρίου και Νοεμβρίου, αλλά και σκληρές όψεις με Δία, Πλούτωνα και Κρόνο, όλους δηλαδή τους εξωτερικούς πλανήτες που διαδραματίζουν ιδιαίτερο ρόλο στην μεταβατική αυτή χρονιά.

Κατά το αρχικό του πέρασμα στο ζώδιο του Κριού, λόγω της ανάδρομης πορείας του Ερμή ίσως να μην είναι ιδιαίτερα αισθητή η ενέργεια που θα εκλύει επιστρέφοντας στο φυσικό του χώρο. Καθώς θα προχωρά όμως ο Ιούλιος και θα εξασθενούν οι δονήσεις του Ερμή σε ανάδρομη πορεία, ο Άρης θα μας κάνει αρκετά πιο ενεργητικούς, θα μας δώσει κίνητρα να παλέψουμε για ένα καλύτερο αύριο, θα μας δώσει έμπνευση και αγωνιστικό πνεύμα. Θα μας βοηθήσει με άλλα λόγια να ολοκληρώσουμε κάποια έργα που θα πρέπει να ολοκληρωθούν.

Από τα τέλη Ιουλίου και καθ’ όλο τον Αύγουστο, που θα περνάει σταδιακά στην παρασκιά, για να γυρίσει ανάδρομος τον Σεπτέμβριο, θα αρχίσει να επιβραδύνει από τη μία, αλλά και να σχηματίζει κάποιες ισχυρές ευθυγραμμίσεις με τον Δία (η όψη προειδοποιεί για αλαζονεία αλλά και για λανθασμένη εκτίμηση των δυνάμεων των αντιπάλων μας), τον Κρόνο (θα φέρει την αποτυχία ορισμένων σχεδίων ή επιχειρήσεων) και τον Πλούτωνα (θα προκαλέσει την ανάγκη παρέμβασης και ανάληψης δράσης σε συνθήκες έκτακτης ανάγκης).

Πέρα όμως από τις όψεις του με τους τρεις αυτούς μεγάλους πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος, θα συνεχιστεί ο χορός του με την Αφροδίτη και τον Ερμή, αλλά και με την Μαύρη Σελήνη (Λίλιθ) και τον αστεροειδή Έρις, με συνέπεια οι ενέργειες των πλανητών να διαπλέκονται και να δημιουργούν ένα εκρηκτικό κοκτέιλ. Ο Άρης στον Κριό μας θέλει ηγέτες της ζωής μας, μια ενέργεια τόσο έντονη και ισχυρή που θα μας βοηθήσει να ξεπεράσουμε τις αναστολές και τις φοβίες μας και να διεκδικήσουμε με αγωνιστικό πνεύμα τα δικαιώματά μας. Γινόμαστε αρκετά πιο εγωκεντρικοί, εριστικοί, διεκδικητικοί και ανυπόμονοι.

Σε κοσμικό επίπεδο την περίοδο της διέλευσης του Άρη από τον Κριό, ιδίως κατά την ανάδρομη πορεία του, που διαρκεί από τις 8 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 13 Νοεμβρίου, υπάρχουν πολύ μεγάλες πιθανότητες για εντάσεις και πολεμικές συρράξεις μεταξύ γειτονικών χωρών, εκεί που προϋπάρχει εύφορο έδαφος λόγω μακροχρόνιων διενέξεων. Είναι επίσης μια περίοδος που ευνοεί τις διαδηλώσεις διαμαρτυρίας και τα μαζικά κινήματα που θα έχουν μια συγκρουσιακή πορεία με τις κυβερνήσεις.

Η όψη ωστόσο εκείνη που προκαλεί πολλά ερωτηματικά και προβληματισμούς, είναι η αντίθεση του με τον Κρόνο στα τέλη του πρώτου δεκαήμερου του Σεπτεμβρίου, και με τους δύο πλανήτες σε ανάδρομη πορεία. Είναι μια όψη που μπορεί να ανατρέψει πολλά από τα δεδομένα της ζωής μας σε εξαιρετικά σύντομο χρονικό διάστημα, με ένα μεγάλης έκτασης έκτακτο γεγονός, είτε πρόκειται για μία ακόμη φορά για την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού, είτε για μια πολεμική σύγκρουση που θα ξεφύγει από κάθε έλεγχο, είτε για κάτι εντελώς νέο και απόλυτα απρόβλεπτο γεγονός.

Ως προς τα ζώδια του ζωδιακού κύκλου, ο Άρης από τον Κριό θα έχει σε κάθε περίπτωση ξεχωριστή σημειολογία, καθώς θα διέρχεται από διαφορετικό οίκο σε κάθε ζώδιο. Ας δούμε λοιπόν τι θα πρέπει να προσέξουμε ιδιαίτερα:

Κριοί
Η προσωπική σας πρωτοβουλία θα καθορίσει την επιτυχία και την αποτυχία. Λύστε τα προβλήματα που σας απασχολούν, δείξτε τόλμη, πάρτε πρωτοβουλίες, ακολουθήστε έναν ενεργητικό και δραστήριο τρόπο ζωής!

Ταύρος
Η θέση αυτή του Άρη μπορεί να ενεργοποιήσει κρυφούς εχθρούς, ίντριγκες και παρασκήνιο. Ο μόνος τρόπος να εξισορροπήσετε συμπαντικά τις αρνητικές δονήσεις, είναι να προσφέρετε κοινωνικό ή φιλανθρωπικό έργο.

Δίδυμοι
Το πέρασμα του Άρη από τον Κριό ευνοεί την εμπλοκή σας σε ομαδικές δραστηριότητες, είτε αυτές αφορούν στην δουλεία σας, είτε τον ελεύθερο σας χρόνο. Η αμοιβαία στήριξη μέσα σε μια ομάδα θα σας ισορροπήσει.

Καρκίνος
Αναλάβετε πρωτοβουλίες σε επαγγελματικό επίπεδο και μην περιμένετε από συνεργάτες, προϊσταμένους ή ανταγωνιστές να χαράξουν τα όρια που θα κινηθείτε. Κάντε αποφασιστικά βήματα που θα σας βοηθήσουν να ξεχωρίσετε.

Λέων
Οι επαφές και οι συνεργασίες με το εξωτερικό ευνοούνται με το πέρασμα του Άρη στον Κριό! Είναι πολύ πιθανό να μετακομίσετε σε άλλη χώρα ή να συμμετάσχετε σε ένα διεθνή διαγωνισμό, διεκδικώντας με αξιώσεις μια θέση εργασίας με πολύ καλές εργασιακές συνθήκες.

Παρθένος
Η θέση αυτή του Άρη βοηθάει αποτελεσματικά όσους του ζωδίου σας αντιμετωπίζουν προβλήματα χρέους με Τράπεζες και Δημόσια Ταμεία. Θα καταφέρετε να βάλετε μια τάξη στα οικονομικά σας και να επιλύσετε πιεστικά προβλήματα αποπληρωμών χρεών.

Ζυγός
Οι συνεργάτες ή συνεταίροι σας είναι το διάστημα αυτό ιδιαίτερα δραστήριοι και μαχητικοί, γεμάτοι όρεξη για δουλειά και καινούριες ιδέες, κάτι που θα σας επιτρέψει να ξαποστάσετε για λίγο. Προσοχή όμως να μην δημιουργήσετε καινούριους εχθρούς…

Σκορπιός
Το εξάμηνο που ακολουθεί καλό θα ήταν να προσέξετε λίγο περισσότερο τα ζητήματα υγείας και να βελτιώσετε προληπτικά τις διατροφικές σας συνήθειες. Το να εντάξετε στην καθημερινότητά σας λίγη άθληση ή μια φυσική δραστηριότητα δεν θα ήταν καθόλου άσχημη ιδέα.

Τοξότης
Ο Άρης, όντας το επόμενο εξάμηνο σε ένα συγγενές με το δικό σας ζώδιο, στον Κριό, σας χαρίζει εύνοια τόσο σε ανταγωνιστικά αθλήματα όσο και σε τυχερά παιχνίδια. Η δίψα σας δε για περιπέτεια είναι ακόμη πιο έντονη το διάστημα αυτό!

Αιγόκερως
Ο Άρης στον Κριό θα φέρει συγκρούσεις στο σπίτι και την οικογένεια για το ζώδιό σας. Φροντίστε να είστε ψυχικά έτοιμοι να διαδραματίσετε τον ρόλο του ειρηνοποιού, και με ηρεμία και κοινή λογική να κατευνάζετε τα πνεύματα επιλύοντας με πρακτικότητα τα προβλήματα που θα προκύπτουν κάθε φορά.

Υδροχόος
Η συγκρουσιακή ατμόσφαιρα είναι το φόρτε σας και το διάστημα που ακολουθεί θα απολαύσετε εντάσεις στο δρόμο, στη δουλειά, στη γειτονιά, στο σπίτι, στην οικογένεια, στον φιλικό και κοινωνικό σας κύκλο. Θα έχετε αυτοπεποίθηση, θα έχετε και το θάρρος της γνώμης, με τον Άρη στο πλευρό σας!

Ιχθείς
Το πέρασμα του Άρη στο επόμενο από το δικό σας ζώδιο σας, σε μια πολύ πιο αρμονική θέση, σας βοηθάει να ισορροπήσετε τα οικονομικά σας, με το να βρείτε μια νέα πηγή εισοδημάτων. Και με τη θέση αυτή, ευνοούνται η σωματική εργασία, οι παραδοσιακές αντρικές δραστηριότητες, καθώς και η ασχολίες με μέταλλα και μεταλλουργία.

 





Πηγή:tlife.gr