Παρά τον εκκεντρικό χαρακτήρα του, τα πάθη του και τους “δαίμονές” του, ο Ντιέγκο Μαραντόνα είχε πάντα και κάτι άλλο που τον χαρακτήριζε: τη συμπόνοια για τον κόσμο που έχει ανάγκη.

Ο “Θεός” που πέθανε την Τετάρτη (25.11.2020) σε ηλικία 60 χρονών, είχε αποδείξει πολλές φορές πως όταν χρειάζεται πάει κόντρα στις εντολές για να κάνει εκείνο που επιθυμεί ή θεωρεί σωστό.

Αυτό έγινε και πριν 36 χρόνια, το μακρινό 1984, όταν ο “Ντιεγκίτο” λατρευόταν σε όλο τον κόσμο. Είχε μόλις πάρει μεταγραφή από την Μπαρτσελόνα στην Νάπολι.

75.000 οπαδοί τον είχαν υποδεχτεί στην Ιταλική πόλη και επικρατούσε παροξυσμός! Έτσι, ζήτησαν από τον Ντιέγκο Μαραντόνα να συμμετέχει σε ένα ματς φιλανθρωπικού χαρακτήρα στα προάστια της πόλης, για να βοηθηθεί ένα άρρωστο παιδί που έπρεπε να κάνει μια ακριβή εγχείρηση.

Το γήπεδο στο οποίο θα παιζόταν το ματς ήταν σε τραγική κατάσταση, και η Νάπολι είπε στον Μαραντόνα να μην παίξει.

Αλλά ο μεγάλος Ντιέγκο Μαραντόνα δε θα μπορούσε να λείπει. Αγνόησε τις εντολές και πήγε κανονικότατα στο παιχνίδι, κάνοντας ζέσταμα σε… ένα παρκινγκ δίπλα στο γήπεδο! Μάλιστα πληροφορίες ανέφεραν τότε πως πλήρωσε εγγύηση για “ασφάλεια”, σε περίπτωση που θα πάθαινε κάτι.

Γιατί αυτός ήταν ο Ντιέγκο Μαραντόνα!

Πηγή:newsit.gr