Μεγαλύτερο βαθμό ελευθερίας για τους εμβολιασμένους σε σχέση με τους ανεμβολίαστους αναμένεται να δώσουν τα νέα μέτρα της κυβέρνησης τα οποία αναμένεται να ανακοινωθούν τη Δευτέρα.
Όπως ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Επτά» θα δοθούν περαιτέρω ελευθερίες στους εμβολιασμένους χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει ποιες θα είναι αυτές. Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο κυρώσεων σε βάρος των ανεμβολίαστων εργαζομένων τόνισε ότι η συζήτηση έχει αρχίσει στην παγκόσμια κοινότητα.

Κάποιες από τις «διευκολύνσεις» που αναμένεται να ανακοινωθούν και αφορούν στους εμβολιασμένους σχετίζονται με την εστίαση, τον αθλητισμό αλλά και τα θεάματα. Ήδη η ΠΑΕ Ολυμπιακός ανακοίνωσε ότι θα δέχεται στο γήπεδο μόνο εμβολιασμένους και με αρνητικά τεστ.

Δεν αποκλείεται σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες το ψηφιακό πιστοποιητικό να επιδεικνύεται σε εστιατόρια, μπαρ, γήπεδα, θέατρα και κινηματογράφους με αποτέλεσμα όλες αυτές οι επιχειρήσεις, σε περίπτωση που αποφασίσουν να δέχονται μόνο εμβολιασμένους, να λειτουργήσουν όπως και πριν τον Μάρτιο του 2020.

Δεν είναι λίγοι, όμως, και εκείνοι οι επιχειρηματίες που θα διατηρήσουν το καθεστώς των περιορισμών και θα δέχονται όλους τους πελάτες, εμβολιασμένους και μη.

Το σίγουρο είναι ότι οι κυβερνητικές αποφάσεις, με δεδομένη την έντονη ανησυχία για τη μετάλλαξη Δέλτα, θα είναι άμεσες και όχι εν ευθέτω χρόνω.

www.ertnews.grΠηγή ert.gr