Ψυχιατρείο Κορυδαλλού: Ένας νεκρός, 8 τραυματίες από συμπλοκή κρατουμένων (video)

Αιματηρή συμπλοκή κρατουμένων συνέβη χθες το βράδυ στο ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού, με έναν Έλληνα νεκρό και 8 τραυματίες.

Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για συμπλοκή μεταξύ Αλβανών, Ρωσόφωνων και Ελλήνων, κατά την οποία έχασε τη ζωή του ένας κρατούμενος ελληνικής καταγωγής και τραυματίστηκαν ακόμη οκτώ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης, ελαφρά τραυματίστηκε ο αρχιφύλακας του καταστήματος. Το συμβάν ερευνάται, έχουν επιληφθεί όλες οι αρμόδιες αστυνομικές και δικαστικές αρχές, λέει το υπουργείο.

Μας προβληματίζει το αιματηρό αποτέλεσμα της συμπλοκής αλλά και η έκτασή της. Πάνω από 20 άτομα ενεπλάκησαν. Διενεργείται ευρεία έρευνα και θα αποδοθούν όλες οι ποινικές και οι διοικητικές ευθύνες.
Το Ψυχιατρείο Κορυδαλλού θα πρέπει επιτέλους να χάσει τα χαρακτηριστικά της φυλακής και να γίνει ένα κανονικό θεραπευτήριο, είπε μιλώντας στην ΕΡΤ ο Γενικός Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής του υπουργείου Δικαιοσύνης Ευτύχης Φυτράκης.

Ανεξέλεγκτες διαστάσεις έχει λάβει η βία στις φυλακές καταγγέλλει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Σπύρος Καρακίτσος.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

Σχετική είδηση: Νεκρός και τραυματίες στο ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού (video)

www.ert.grΠηγή ert.gr